Εκλογές στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης [update]

Αναδημοσιεύουμε τα αποτελέσματα από τη σελίδα του FORUM Αριστερών Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου 2015 οι εκλογές του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης. Παρά την συρρίκνωση της συμμετοχής, λόγω και της μετάθεσης των εκλογών σε ουσιαστικά καλοκαιρινή περίοδο, οι εκλογές χαρακτηρίζονται επιτυχημένες.

Το FORUM Συνεργασία Αριστερών Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, που κατείχε το Προεδρείο της προηγούμενης θητείας, κατέλαβε καθαρά την πρώτη θέση στην ψηφοφορία, για πρώτη φορά από τότε που συμμετέχει στο Σύλλογο και απέσπασε τρεις έδρες. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας -ΔΚΜ Αρχιτέκτονες- μετακύλησε στη δεύτερη θέση, με μεγάλη απώλεια ψήφων και μιας έδρας από τις τρεις που κατείχε στο παλαιό συμβούλιο. Η Ανεξάρτητη Αριστερή Συσπείρωση Αρχιτεκτόνων – ΑΝ.Α.Σ.Α.- αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη, αυξάνοντας τις ψήφους της και καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο νέο Συμβούλιο. Η νέα παράταξη ΔΥΝΑΜΗ – πρώην ΕΛΕΜ2 με διευρύνσεις- μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της στην Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ, περιορίσθηκε στην πραγματική της εμβέλεια στο σώμα, καταλαμβάνοντας μία έδρα ενώ η Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Έκφραση –ΠΑΣΟΚ- κινήθηκε επίσης σε χαμηλό ποσοστό, εξασφαλίζοντας μία έδρα στο νέο Συμβούλιο. Απούσα από εκπροσώπηση παραμένει και σε αυτή τη θητεία η Πανεπιστημονική –ΚΚΕ- που συγκέντρωσε 6 ψήφους. Ψήφισαν συνολικά 248 άτομα και οι ψήφοι ανά παράταξη κατανεμήθηκαν σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί: 

Ψήφισαν …………………………….. 248 (361)
Άκυρα ………………………………… 0 (2)
Λευκά ………………………………… 1 (4)

1. FORUM Θεσσαλονίκης …………………… 67 και 3 έδρες
2. Δ.Κ.Μ. – Αρχιτέκτονες …………………. 52 και 2 έδρες
3. ΑΝ Α Σ Α ………………………………50 και 2 έδρες
4. ΔΥΝΑ.ΜΗ. …………………………………. 39 και 1 έδρα
5. Σ Α Ε …………………………………………. 33 και 1 έδρα
6. Πανεπιστημονική ………………………. 6 και 0 έδρες

Τα αποτελέσματα των εκλογών ΣΑΘ 2013 είχαν ως εξής:
(Σε παρένθεση τα ποσοστά του 2010)
Ψήφισαν …………………………….. 361 (386)
Άκυρα ………………………………… 2 (6)
Λευκά ………………………………… 4 (5)

1. Δ.Κ.Μ. – Αρχιτέκτονες …………130 (178) και 3 (4) έδρες
2. FORUM Θεσσαλονίκης ……… 107 (77) και 3 (2) έδρες
3. ΣΑΕ ……………………………… 36 (35) και 1 (1) έδρα
4. ΑΝ.Α.Σ.Α. ……………………… 35 (33) και 1 (1) έδρα
5. ΕΛ.Ε.Μ.2 ………………………… 24 (41) και 1 (1) έδρα
6. ΕΛ.Ε.Μ. ……………………………12 (41) και 0 (1) έδρα
7. Πανεπιστημονική ……………… 11 (11) και 0 (0) έδρες

 

(ακολουθεί η αρχική μας ανάρτηση)

Την Κυριακή 17 Μαίου 2015, εκλογές στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, από τις 8.00 πμ έως τις 9.00 μμ, στο ΤΕΕ/ΤΚΜ Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49.
Τα μέλη της ΤΟΜΗΣ συμμετέχουν στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του forum αριστερών αρχιτεκτόνων.

Το 2013 μας στηρίξατε και κατακτήσαμε τρεις θέσεις στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Συνεργαστήκαμε μαζί με την Ε.λ.ε.μ. και την Α.ν.α.σα για την συγκρότηση του προεδρείου με στόχο την αλλαγή της λειτουργίας του συλλόγου μας, την προβολή του θεσμικού του ρόλου στην πόλη, την διοργάνωση δράσεων για την προβολή του επαγγέλματός μας και την υπεράσπιση του πολιτισμού και της φύσης.
Υπηρετήσαμε τον ΣΑΘ από τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου με γνώμονα την προσέγγιση και την προβολή των αναγκών και επιθυμιών των μελών, σε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο.
Η ομάδα του Forum σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας και σας καλεί να μας στηρίξετε ξανά για να επεκτείνουμε την δράση μας.
forum

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.