Χωρίς Πρύτανη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Το ΣτΕ ακύρωσε την εκλογή Ι. Γκόλια

Σχόλιο: Επιχειρούμε να θυμηθούμε την τελευταία φορά που σε διαμάχη για θέσεις στο ΕΜΠ ή στο ΤΕΕ η Τόνια Μοροπούλου δεν ήταν αναμεμειγμένη, με πιο πρόσφατη την εκλογή νέου προέδρου στο ΤΕΕ, όπου πάλι είχε επιχειρήσει να είναι υποψήφια χωρίς να παραιτηθεί από τη θέση της στο προεδρείο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παίρνουμε θέση στη διαμάχη της με τον Γ. Γκόλια.

πηγή: tvxs

Παύεται από τα καθήκοντά του ως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Ιωάννης Γκόλιας, ύστερα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η εκλογή του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή της τότε συνυποψήφιας για τη θέση του Πρύτανη, Τόνιας Μοροπούλου, η οποία ζητούσε την ακύρωση της εκλογής του Ιωάννη Γκόλια για τυπικούς λόγους καθώς στη σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος δεν είχε κληθεί να παραστεί ο τότε αντιπρύτανης του ΕΜΠ, όπως ορίζεται από τον κανονισμό, έπειτα από δήλωση κωλύματος του τότε πρύτανη.

gkolias

Πρακτικά, η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τις αποφάσεις του Συμβουλίου του Ιδρύματος για εκλογή πρύτανη και την αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής νέου πρύτανη στο ΕΜΠ, με νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου του. Μέχρι τότε, χρέη πρύτανη θα ασκεί ο αναπληρωτής πρύτανης, Δ. Παπαντώνης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γκόλιας, απευθυνόμενος στα «μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας», αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ κατ’ επανάληψη μαζί σας και να επιβεβαιώσω για μια ακόμη φορά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει σήμερα το ΕΜΠ σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις βαθμίδες.

Με τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων σας προσπαθήσαμε, και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αποκαταστήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος μετά τις αλλεπάλληλες διοικητικές περιπέτειες στις οποίες το έβαλαν άστοχες επιλογές της Πολιτείας, και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε το κύρος του υπερασπιζόμενοι αταλάντευτα τον δημόσιο χαρακτήρα του και την κοινωνική του προσφορά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.