Ενημέρωση από την σύσκεψη 29/10/2015 (Επαγγελματικά δικαιώματα)

Στα πλαίσια της απόφασης  25/2014 της ΔΕ του ΤΕΕ, και σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 21/4/2014 (;) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν:
–          οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών,
–          οι Κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών όλης της Χώρας,
–          οι Πρόεδροι των Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών και
–          τα Μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων του ΤΕΕ.
Βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τη σύσκεψη αυτή είναι τα εξής:
1.Παρόλο που η Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ είχε εκφράσει την αντίθεση της στον πολυνόμο 4254/2014 και δεσμεύτηκε για την κατάργηση της επιτροπής που συστάθηκε στα πλαίσια του νόμου αυτού με πρόεδρο τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ.Κυριτσάκη η επιτροπή αυτή συνεχίζει τις διαδικασίες της και μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής έστειλε στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας -δίχως τη σύμφωνη γνώμη και τη συνοπογραφή των υπόλοιπων μελών της επιτροπής- νέο προσχέδιο για το καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και  Περιβαλλόντος και Ενέργειας. Υπενθυμίζεται στην επιτροπή αυτή υπάρχει εκπρόσωπος του ΤΕΕ, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημερώνει τακτικά τη Διοικούσα.

tee1

2. Όπως γίνεται αντιληπτό η Διοικούσα του ΤΕΕ συγκάλεσε δεύτερη σύσκεψη για να συζητηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών μετά από ένα εξάμηνο! Εν τω μεταξεί δεν έχει προχωρήσει σε καμία περαιτέρω επεξεργασία ή πρωτοβουλία! Η συνεργασία δε με τις Επιστημονικές Επιτροπές του ΤΕΕ είναι ανύπαρκτη. Όπως διευκρίνισε η υπεύθυνη για την υλοποίηση της 25/2014 της ΔΕ του ΤΕΕ Αντωνία Μοροπούλου τα πολιτικά δρώμενα είναι που ευθύνονται για αυτή τη καθυστέρηση.

Επιπλέον, τα μέλη της Διοικούσας που προέδρευαν (Μοροπούλου, Βαμβουρέλλης) δήλωσαν άγνοια αν το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα πρέπει να έχει τη μορφή προεδρικού διατάγματος ή να έχει μια πιο γενική μορφή εισήγησης και ότι στην πραγματικότητα ο χρόνος που έχουμε για την εκπόνηση του όποιου κειμένου/εισήγησης/οδηγίας είναι χονδρικά 1 μήνας.
Συγχρόνως το προεδρείο παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια που είχε κάνει για να αναγνωριστούν οι σπουδές των Διπλωματούχων Μηχανικών στη βαθμίδα 7 του διεθνούς συστήματος έχουν παγώσει με την αλλαγή του υπουργού Παιδείας.
Σημειωνουμε εδώ, ότι αρκετά από τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών διαμαρτυρήθηκαν για την μη ενημέρωση τους από τη Διοικούσα σχετικά με την ενημέρωση που λάμβανε από τον εκπρόσωπο του ΤΕΕ στην επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ το προεδρείο δήλωσε άγνοια για εισηγήσεις που τους είχαν σταλεί πριν από 1 χρόνο (10/2014) από την ΕΕ των Πολιτικών Μηχανικών.
3. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ξεχωριστές συζητήσεις μεταξύ των Προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων των Κοσμητόρων και των Προέδρων των Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών και των Επιστημονικών Σχολών ανά ειδικότητα. Να σημειωθεί ότι όλες οι ειδικότητες θα συνεδριάσουν συμπεριλαμβανομένου και των «νέων» ειδικότητων που αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπούνται στο ΤΕΕ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.