Η Σαββαΐδου έφυγε, οι αποφάσεις της μένουν

συνεχίζεται η πρακτική της μη έκδοσης φορολογικής ενημερότητας για προγραμματισμένες μελλοντικές δόσεις του ΕΝΦΙΑ

του Κώστα Τσάβαλου από την ΕΦΣΥΝ, 30.12.2014

«Μπλόκο» στη φορολογική ενημερότητα από τις άληκτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ
 Ωμή απειλή συνιστά οδηγία της ΓΓΔΕ για μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας αν δεν έχουν πληρωθεί και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που δεν έχουν λήξει

Σε ωμούς εκβιασμούς προς τους φορολογούμενους προχωρά η Εφορία προκειμένου να εισπράξει τους φόρους πριν καν καταστούν ληξιπρόθεσμοι.

Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ζητείται προκαταβολική πληρωμή των δόσεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μολονότι ο νόμος προβλέπει προβλέπει έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού μη οφειλών διάρκειας ενός μηνός για μη ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας αν δεν καταβληθεί όλος ο ΕΝΦΙΑ από τους υπόχρεους δόθηκε προφορικά από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για να ενισχυθούν οι εισπράξεις και να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος των εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη εντολή είχε δοθεί και για το «πάγωμα» των επιστροφών φόρου, με πρόσχημα τους συμψηφισμούς με χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα περί απλοποίησης της διαδικασίας ηλεκτρονικής έκδοσης της φορολογικής ενημερότητας ήταν προφανώς για… λαϊκή κατανάλωση.

Θεωρητικά οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα μηνιαίας ισχύος ακόμα κι αν έχουν βεβαιωμένες ή ρυθμισμένες οφειλές, όμως αυτό δεν ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική ενημερότητα διαρκεί δύο μήνες για όσους δεν χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ έναν μήνα ισχύει σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.