Ανακοίνωση ΠΡ.Ε.Σ.Α. για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος

Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη στήριξή τους στην “ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς – ΠΡ.Ε.Σ.Α. Πολιτικών Μηχανικών” στις εκλογές του ΣΠΜΕ της 3ης Ιουλίου 2016!

Με σχεδόν όλα τα εκλογικά τμήματα να έχουν καταμετρηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΜΕ θα αποτελείται από 9 διαφορετικούς εκλογικούς σχηματισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η ΠΡ.Ε.Σ.Α. Πολιτικών Μηχανικών με την υποστήριξη 250 συναδέλφων πολιτικών μηχανικών με ποσοστό 5,8% των ψηφισάντων πανελλαδικά.
Το εκλογικό αυτό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης (10 παρατάξεις) και της συνδικαλιστικής και πολιτικής συγκυρίας, μας δημιουργεί μια μικρή αισιοδοξία και μια μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη να δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από το ΔΣ ώστε ο Σύλλογος να ανταποκριθεί στο διπλό του ρόλο, τον πολιτικό και τον επιστημονικό.
Είναι γεγονός ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία οι δυνάμεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς δεν κατάφεραν να δώσουν ένα αποφασιστικό μήνυμα που θα δημιουργούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής και συνδικαλιστικής κατεύθυνσης που είχε ο Σύλλογος μέχρι τώρα.
Παρόλα αυτά, από εδώ και στο εξής είναι ευθύνη όλων των μαχόμενων πολιτικών μηχανικών να δώσουμε τη μάχη για την πολιτικοποίηση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων και τη δημιουργία ενός Συλλόγου που θα είναι εργαλείο στα χέρια των πληττόμενων μελών του. Για την παρέμβαση του Συλλόγου στα ζητήματα του επιστημονικού μας πεδίου, στους όρους άσκησης του επαγγέλματος αλλά και για την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του επιστημονικού ρόλου του Πολιτικού Μηχανικού. Για την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών του Συλλόγου με πυκνές ΓΣ όπου η λειτουργία του Συλλόγου θα είναι ευθύνη και υπόθεση των μελών του, κόντρα σε λογικές ανάθεσης.
ΠΡ.Ε.Σ.Α. Πολιτικών Μηχανικών (ΠΡωτοβουλία Ενωτικής Συσπείρωσης Αριστεράς)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.