Στα χέρια της ΑΚΤΩΡ περνά η εργολαβία του μετρό Θεσσαλονίκης

 Στα χέρια της ΑΚΤΩΡ περνά και με επίσημη μορφή το έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ΑΕΓΕΚ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι κατόπιν των εγκρίσεων του Κ.τ.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η διαδικασία  υποκατάστασης των εταιριών ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και SELI, ως μελών της Αναδόχου Κοινοπραξίας του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, από την εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ήταν σε εξέλιξη, όπως έχει ήδη αναφερθεί και στην εξαμηνιαία έκθεση της εταιρίας, ολοκληρώθηκε την 6.12.2017 με την υπογραφή της τροποποίησης της συμβολαιογραφικής πράξης της ως άνω Κοινοπραξίας.

Κατόπιν της συντελεσθείσας υποκατάστασης και αποχώρησης της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. από το έργο, επιστρέφεται στην εταιρία το σύνολο των εγγυητικών επιστολών που εκδόθηκαν  και είναι  κατατεθειμένες στο εν λόγω έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΓΕΚ είχε αναλάβει το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα, εξαγοράστηκε από την ΑΚΤΩΡ η οποία και ανέλαβε την αποπεράτωση των έργων που έχει αναλάβει, καθώς η ΑΕΓΕΚ είχε περιέλθει υπό τον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών το τελευταίο διάστημα, λόγω οφειλών.

πηγή: kataskevesktirion

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.