Σκουριές -ΜΑΤ και Μεταλλωρύχοι σε συνεργασία – Κάλεσμα σε συνέλευση

Στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και χαλκού στις Σκουριές επιτίθενται στους κατοίκους εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός από κοινού με τα ΜΑΤ.

Συνέλευση στην αίθουσα Γκίνη σήμερα για τις Σκουριές

Σήμερα στις 7μ.μ. στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για την  Χαλκιδική από Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)

“Την Κυριακή, 5/4, τριάντα (30) εργαζόμενοι της Eldorado Gold μαζί με ΜΑΤ επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και δακρυγόνα στη μεγάλη πορεία των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της καταστροφής της περιοχής από το εργοστάσιο χρυσού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερις (4) διαδηλωτές. Σε συνέχεια αυτής της δράσης της την ερχόμενη Πέμπτη, 16/4, η Eldorado Gold διοργανώνει “συγκέντρωση διαμαρτυρίας” στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως υποχείριά της ορισμένους από τους εν λόγω εργαζόμενούς της, προκειμένου να παρουσιάσει με επικοινωνιακούς όρους την εικόνα ότι η διεξαγόμενη καταστροφή στην Χαλκιδική έχει ακόμη και την ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση. Η διοίκηση της εταιρείας δε διστάζει έτσι να στήσει τεχνητό “κλίμα εμφυλίου” μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, για να διατηρήσει και να διευρύνει τα κέρδη της σε βάρος όλων” τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα όπου προστίθεται ότι “Σε αυτή τη γραμμή βρίσκει σύμμαχο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος φαίνεται τελικά πως αποδεικνύεται το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση για κάθε λογής ισχυρά συμφέροντα στη χώρα. Για εμάς καμία στημένη συγκέντρωση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το έγκλημα του εργοστασίου χρυσού στη Χαλκιδική. Μοναδική συμβατή με τους ανθρώπους και το περιβάλλον της περιοχής είναι η άμεση παύση των εργασιών εξόρυξης χρυσού”

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Γκίνη την Τρίτη, 7/4 και ώρα 19:00 για τη διοργάνωση συγκέντρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού και σε αλληλεγγύη με το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής την Πέμπτη 16/4 στην Αθήνα.

Πηγή:alterthess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.