Το ΥΠΑΠΕΝ επιστρέφει στην Ελληνικός Χρυσός τις μελέτες για τη Μεταλλουργία

της Σταυρούλας Πουλημένη από το alterthess

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με δύο επιστολές του προς την Ελληνικός έστειλε πίσω τον φάκελο της τεχνικής μελέτης που είχε καταθέσει πριν τρία χρόνια η εταιρεία για την κατασκευή της Μονάδας Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο, στο Στρατώνι.

Διαβάστε περισσότερα

Tough Cell: architects’ involvement in prison design

The American Institute of Architects has rejected proposed ethical policy changes which would prevent US practices designing facilities for torture. Mimi Zeiger reports

Should architects design for torture? Of course not. The answer seems so clear, so unequivocally in line with the contemporary image of the architect as a just shaper of the society, a creative world citizen serving both client and public.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική μέρα για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, ανακοινώθηκε η τροπολογία για την ανάπλαση των “Λιπασμάτων”

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, η τροπολογία στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας για την ανάπλαση των Λιπασμάτων. Η τροπολογία κατοχυρώνει χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου, αναψυχής αποκλείοντας βιομηχανικές χρήσεις και μέγιστο συντελεστή δόμησης 0,15.

Δόθηκε παράταση στην ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία εως 2/6

Σχόλιο: Η αναμενόμενη παράταση δόθηκε τελικά χθες από την κυβέρνηση. Συνεχίζοντας την παράδοση των παρατάσεων την τελευταία στιγμή θέλοντας προφανώς να κρατάει τους ασφαλισμένους σε εγρήγορση και σε ουρές.

  • Η υποβολή της αίτησης πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά στο: http://www.etaa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=575&Itemid=229 αναμένουμε και την λειτουργία από το ΤΜΣΕΔΕ εφαρμογής ηλεκτρονικής ενημέρωσης ώστε οι ασφαλισμένοι να μην χρειάζεται να στήνονται σε ουρές απλώς και μόνο για να ενημερωθούν για το ύψος της οφειλής τους.
  • οι οφειλέτες  ΕΤΑΑ δηλαδή ΤΣΜΕΔΕ έχουν τη δυνατότητα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των ελεύθερων επαγγελματιών, να “χάσουν” ως και τρεις δόσεις εντός του 12μηνου, καθώς εκτός ρύθμισης θα βρίσκονται είτε εάν δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές, είτε εάν χάσουν τρεις δόσεις εντός του 12μηνου

Δόθηκε παράταση για την ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία εως 2/6 Με τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ δίνεται παράταση για την ρύθμιση 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Διαβάστε περισσότερα

Απίστευτες εικόνες στο ΤΣΜΕΔΕ

Με 2 μέρες να απομένουν για την ρύθμιση των οφειλών απίστευτες εικόνες εξελίσσονται στο κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ από το πρωί.  Το ΤΣΜΕΔΕ και η διεύθυνση εισφορών λειτουργώντας σε άλλες δεκαετίες και αδυνατώντας να αξιοποιήσει κατ’ελάχιστον το σύστημα μηχανογράφησης που διαθέτει εμμένει στο να ταλαιπωρεί τους μηχανικούς. (παλαιότερη ανάρτηση μας)

Σήμερα 28/4 τα νούμερα για σειρά προτεραιότητας προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό είχαν εξαντληθεί από τις 8:00….

unnamed (1) 11193389_621636981306703_9117585997578293819_n
Η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι μεγάλη ανάσα για πολλούς μηχανικούς αλλά οι απορίες πολλές :
  • άραγε είναι δυνατόν να εξηπηρετηθούν 40000 μηχανικοί σε 2 βδομάδες. Αφού το “σύστημα” περίπου τόσο λειτουργεί.
  • δεν υπάρχει τρόπος οι ασφαλισμένοι να μαθαίνουν αναλυτικά τις οφειλές τους ηλεκτρονικά και χωρίς να πάνε στο ταμείο για να ενημερωθούν ;
  • αφού το ΕΤΑΑ έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική σελίδα για τον διακανονισμό Υποβολή αίτησης για ρύθμιση βάση Ν. 4321/2015  πόσο δύσκολο είναι το ΤΣΜΕΔΕ να πληροφορεί ηλεκτρονικά τους ασφαλισμένους για το ποσό που οφείλουν χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία ;
  • Ποιος ο λόγος μηχανογράφησης όταν αυτή δεν αξιοποιείται για όφελος του πολίτη/ασφαλισμένου ;
  • Οι αυξήσεις του 2011 υπολογίζονται κανονικά (για το 2014 σίγουρα) παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιβληθούν αναδρομικά.  (και την σχετική ερώτηση 41 βουλευτών του Σύριζα)

Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι που οι δρόμοι της Αθήνας αρχίζουν και πάλι να μποτιλιάρουν

Πηγή: ypodomes.com

Η ακινησία επιστρέφει

28/04/2015 – 09:01

Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι που οι δρόμοι της Αθήνας αρχίζουν και πάλι να μποτιλιάρουν

Μετά ήρθε η κρίση, η τερατώδης αύξηση στις τιμές των καυσίμων, η απώλεια θέσεων εργασίας και η πόλη χάρη σε αυτούς τους ανατριχιαστικούς λόγους φάνηκε να κινείται με κανονικούς ρυθμούς. Αυτό μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ

Βάζουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία

Απαιτούμε την υπογραφή Αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29

Τετάρτη 29/4 στις 10πμ

Διαβάστε περισσότερα

Δικαίωμα στη Στέγη: Κάλεσμα προετοιμασίας πανευρωπαϊκού διημέρου

Την Πέμπτη 30/4/15 στις 6:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) η «Αλληλεγγύη για όλους» παίρνει την πρωτοβουλία να σας καλέσει για την προετοιμασία της διοργάνωσης ενός πανευρωπαϊκού διημέρου για το Δικαίωμα στη Στέγη.

Διαβάστε περισσότερα

Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ σχετικά με την επιβολή του νέου χαρατσιου από το ΤΕΕ στα μελετητικά πτυχία

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ
 photo (3)
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε φέτος τους μηχανικούς κατόχους ατομικών μελετητικών πτυχίων. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιβαρύνει την ετήσια εισφορά στο ΤΕΕ από 1/1/2015, με ένα επιπλέον οριζόντιο χαράτσι στους κατόχους μελετητικών πτυχίων.

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 6