Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Με τους δανειστές να πνίγουν τη χώρα για να υποταχθεί, και να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για να κρατήσουν τη θηλιά μακριά από το λαιμό μας, κάθε μέρα φαίνεται και πιο ξεκάθαρα ποιοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να μην πάρει τις ζωές του στα χέρια του.
Διαβάστε περισσότερα

Τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία και στα επιχειρήματα των οπαδών του «ναι σε όλα» οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών. Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές δηλώσεις 2015: Παράταση στις δηλώσεις, αλλά όχι στις δόσεις

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φωτογραφίζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν θα αλλάξει όμως ο χρόνος καταβολής της πρώτης δόσης.

Διαβάστε περισσότερα

Νέα παράταση στην καταβολή εισφορών ΤΣΜΕΔΕ α’ εξαμήνου 2015 έως τις 31.08.2015 & παράταση αποστολής ειδοποιητηρίων έως τις 31.07.2015

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπός μας στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ κ. Ξ. Καρκαντζός, κατά τη συνεδρίαση της 22.06.2015 αποφασίστηκε :

α.  Η παράταση της προθεσμίας καταβολής τρεχουσών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ α’ εξαμήνου 2015 έως την 31.08.2015 &

β. Η παράταση της προσθεσμίας ανάρτησης των σχετικών ειδοποιητηρίων μέχρι την 31.07.2015.

Αναμένεται η επικύρωση της απόφασης αυτής κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ της 25.06.2015

πηγή: ΠΕΔΜΕΔΕ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ Σύστημα παραγωγής σκανδάλων

Προσθέτουμε σήμερα στο φάκελο του «Ημεροδρόμου» για τα λεγόμενα «Μεγάλα Έργα»  ένα ακόμη κείμενο που αφορά σε κάποιες πτυχές αυτού του σκανδαλώδους συστήματος που ονομάσαμε «διαπλοκή». Το κείμενο όπως και τα δύο προηγούμενα είναι του Πολιτικού Μηχανικού, Φίλιππου Βασιλείου, ο οποίος έχει ασχοληθεί επί χρόνια με το θέμα αυτό και έχει κατ΄ επανάληψη αρθρογραφήσει. Τα κείμενα αυτά όπως και εκείνα που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν πλέον στο «σήμερα» των «Μεγάλων Έργων» θα συγκεντρωθούν σε μια ενότητα, και έτσι ο επισκέπτης- αναγνώστης του «Ημεροδρόμου» θα έχει τη δυνατότητα μιας συνοπτικής ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Κλειστά τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ & του ΤΠΕΔΕ στην Αθήνα από 10 έως 15 Ιουλίου λόγω μεταφοράς έδρας

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπός μας στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ κ. Ξ. Καρκαντζός κατά τη συνεδρίαση  της 22.6.2015 αποφασίστηκε ότι τα γραφεία του Ταμείου (ΤΣΜΕΔΕ & ΤΠΕΔΕ) στην Αθήνα θα παραμείνουν κλειστά από 10 έως 15 Ιουλίου 2015 λόγω μεταφοράς έδρας στο νέο κτήριο επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 3-5.

Η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ την 25.6.2015

πηγή: ΠΕΔΜΕΔΕ

Τσιρώνης: έπρεπε να προηγηθεί το Δασολόγιο του Κτηματολογίου και αυτό κάνουμε τώρα

“Πάντα ήταν πάγια θέση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση ότι έπρεπε να προηγηθεί το Δασολόγιο του Κτηματολογίου και αυτό κάνουμε τώρα” ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, του κ. Αυγερινάκη, για το θέμα του Κτηματολογίου στη Βουλή. Διαβάστε περισσότερα

Χώροι Στέγης σε χώρους Κρίσης

Η Κατερίνα Σκιά είναι μηχανικός, μέλος της οργανωτικής ομάδας της διεθνούς συνάντησης για το δικαίωμα στη Στέγη και μέλος της ΤΟΜΗΣ.

Στα χρόνια του ζοφερού τοπίου των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου στα ζητήματα του χώρου και της κατοικίας αναδεικνύει σειρά ζητημάτων και αλλαγών στη γεωγραφία και τις σχέσεις της ιδιοκτησίας γης. Στη σημερινή συγκυρία, η εμπορευματοποίηση του χώρου, οι ιδιωτικοποιήσεις και η κτηματομεσιτική κερδοσκοπία στο επίπεδο πόλεων και περιφερειών επιχειρούν την αλλαγή του χαρακτήρα της δημόσιας-κοινής ιδιοκτησίας, του δημόσιου χώρου και του δικαιώματος στη στέγη. Καθώς το δημόσιο – συλλογικό συρρικνώνεται, και καθώς παράλληλα τείνουν να παγιώνονται φαινόμενα αστεγίας και μεγάλων μετακινήσεων πληθυσμών, οι απαντήσεις και οι κινήσεις αντίστασης ενώ δεν είναι εύκολες, οφείλουν να αναδείξουν την κεντρική τους σημασία στον αγώνα των από κάτω και να αναζητήσουν το δικό τους περιεχόμενο και νοηματοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα

Εξαντλείται το Διαδίκτυο;

Η ερώτηση αυτή μπορεί να ακούγεται άκρως περίεργη, ωστόσο Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι το ενδεχόμενο αυτό ίσως αποτελεί πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Royal Society του Λονδίνου, ερευνητές διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικά με το πρόβλημα χωρητικότητας που ενδεχομένως προκύψει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Εξαντλείται το Διαδίκτυο; - Media

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 4