24h προθεσμία από το ΤΣΜΕΔΕ : Επείγουσα υπενθύμιση 30/7/2015

Το ΤΣΜΕΔΕ και οι ανεύθυνες υπηρεσίες του ξαναχτυπούν.

Αφού μετακόμισαν στα νέα υπερπολυτελή τους γραφεία θυμήθηκαν και τους ασφαλισμένους και δημοσίευσαν ανακοίνωση στις 29/7/2015. Στάλθηκε ηλεκτρονικά στους ασφαλισμένους που διαθέτουν  e-tsmede κωδικούς το πρωί 30/7/2015. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 29/07/2015
Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους μας (παλαιό και νέο ασφαλιστικό)σχετικά με την έκδοση της σχετικής υπουργικής εγκυκλίου υπ.αριθμ: Φ .10043/οικ.32742/811 με θέμα<<Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 39 του Ν.4331/2015-Επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ>>.
   Τονίζουμε δε την προσοχή στους παλαιούς και νέους ασφαλισμένους μας οι οποίοι θα πρέπει να μην έχουν οφειλές προς το ΕΤΑΑ μέχρι την 31/12/2014 ή να βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών και να καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του Α εξαμήνου 2015.
    Επομένως ,όσοι επιθυμούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και ειδικά για τον διακανονισμό του Ν.4321/2015 η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης διακανονισμού παραμένει μέχρι την 31 Ιουλίου 2015 στις 12.00 ΜΜ μέσω του site του ΤΣΜΕΔΕ ,ενώ παράλληλα ισχύει η υποβολή αίτησης του εν λόγω διακανονισμού για τους ασφαλισμένους μας με την φυσική τους παρουσία (ή με εξουσιοδότηση σε περίπτωση αδυναμίας του ιδίου) στην κεντρική υπηρεσία ή στα κατά τόπους γραφεία /τμήματα.
Εκ της Δ/νσης Εισφορών
ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΚΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Ε.Τ.Α.Α. – ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ

 

 

tsmede[1]

Για την πλατεία της Νέας Σμύρνης

(αναδημοσιεύουμε από τη Στροφή Νέας Σμύρνης)

Πάμε πλατεία; – H αποτίμηση που δεν θέλει να κάνει ο δήμος

Καθώς πλέον, σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου, η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης ολοκληρώθηκε, είναι χρήσιμο να γίνει μια ουσιαστική αξιολόγηση του έργου. Δυστυχώς, η διαπίστωση είναι ότι η κριτική που κάναμε ήδη από το 2010 αποδείχτηκε ορθή: πρόκειται για ένα έργο σπάταλο, που ευνοούσε συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα, και το οποίο έχει δυσανάλογα μικρή κοινωνική χρησιμότητα για το κόστος του και πολλά προβλήματα στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Διαβάστε περισσότερα

Ερειπωμένη Ουτοπία – Οι εικόνες ενός απωλεσμένου παράδεισου έξω απ’ την Αθήνα

© Παναγής Χρυσοβέργης

Την περασμένη εβδομάδα ο Guardian δημοσίευσε υπό τον τίτλο ” Ερειπωμένη Ουτοπία – Εικόνες μια πόλης-νεκροταφείο στην Ελλάδα” το παρακάτω πρότζεκτ. Οι σχεδόν δυστοπικές εικόνες των οικοδομών σε αυτό το μέρος της Ελλάδας φέρουν την υπογραφή διακεκριμένου Έλληνα φωτογράφου Παναγή Χρυσοβέργη και είναι τραβηγμένες στο Ντράφι στο Πικέρμι. Μια περιοχή που προορίζονταν να γίνει το ειδυλλιακό μέρος διαμονής όσων ήθελαν να ξεφύγουν από το κέντρο της Αθήνας. Και έπειτα ήρθε η κρίση…
Διαβάστε περισσότερα

Τα πρώτα Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη

 Το 1958  ο Αρης Κωνσταντινίδης κτίζει το πρώτο του Ξενία στην Άνδρο (αρχική φωτογραφία σε καρτ ποστάλ εποχής), το οποίο δημιουργεί τομή στην τυπολογία των ξενοδοχείων που κτίζονται από τον ΕΟΤ, πριν αναλάβει ο ίδιος τη διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ διαδεχόμενος τον Χ. Σφαέλο. Το ξενοδοχείο είναι φανερά επηρεασμένο από τη μορφολογία των εργατικών κατοικιών που σχεδίασε ο Α.Κ. στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, θέση που καταλάμβανε μέχρι το 1957. Το 1960 κτίζει το Ξενία της Μυκόνου, ένα συγκρότημα που αποτελείται από μικρές ανεξάρτητες μονάδες γύρω από έναν πυρήνα που περιλαμβάνει τους χώρους υποδοχής και εστίασης, υπερβολικά ίσως  άκαμπτες ως προς το παραδοσιακό περιβάλλον της Χώρας. Η σύνθεση δεν υπακούει σε καμία γραφικότητα, υπερβαίνει ωστόσο την κλίμακα του οικισμού. Διαβάστε περισσότερα

Επιστολές ΤΕΕ προς Υπηρεσίες Δόμησης και Τράπεζες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων

tee1

Επιστολές απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός προς τις Υπηρεσίες Δόμησης όλης της χώρας και την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μηχανικοί και τεχνικές εταιρείες από την τραπεζική αργία και τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στην ολοκλήρωση διοικητικών πράξεων, όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών.

Συγκεκριμένα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με δεδομένο τον μέχρι σήμερα παρατεταμένο περιορισμό στην εκτέλεση τραπεζικών εργασιών, ζητά να γίνονται αποδεκτές από τις Υπηρεσίες Δόμησης όλης της χώρας οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω web banking των αμοιβών μηχανικών και των λοιπών κρατήσεων που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των διοικητικών πράξεων (όπως η έκδοση αδειών δόμησης κ.ά.), ως εναλλακτικών των καθιερωμένων γραμματίων είσπραξης των συνεργαζόμενων Τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, τόσο οι περιορισμοί στο είδος και των αριθμό των συναλλαγών που γίνονται στα καταστήματα όσο και η έλλειψη ρευστότητας σε μετρητά που παρατηρείται στην αγορά και ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, οδηγούν στη χρήση του internet banking ως αποκλειστικού μέσου επαγγελματικών συναλλαγών. Επομένως, η αποδοχή από τις ΥΔΟΜ αυτού του τρόπου πληρωμής και η διευκόλυνση από πλευράς τραπεζικών ιδρυμάτων για τη διεξαγωγή αυτών των συναλλαγών μέσω web banking είναι απαραίτητη για το επόμενο διάστημα.

«Η άμεση ενεργοποίηση εναλλακτικών τρόπων πληρωμής έτσι ώστε κατά το διάστημα των περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα να μην περιορίζεται η οικονομική δραστηριότητα των μηχανικών μελών του ΤΕΕ είναι απαραίτητη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και πρόσθεσε ότι «το ανωτέρω προσωρινό μέτρο είναι αναγκαίο για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας την τρέχουσα περίοδο. Παρακολουθούμε καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα capital controls και θα παρεμβαίνουμε για τη διευκόλυνση των συναδέλφων μηχανικών, πιέζοντας του αρμόδιους φορείς για άμεσες λύσεις».

Παράταση στην καταβολή εισφορών ΤΣΜΕΔΕ α’ εξαμήνου 2015

Μετά την εισήγηση της Δ.Ε. του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και την ομόφωνη απόφαση 16/353/25.06.2015 της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α παρατείνονται :

α) Για τους προ του 1993 ασφαλισμένους η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων Α΄εξαμήνου 2015 την 31/07/2015 και η καταβολή των τρεχουσών εισφορών Α΄εξαμήνου 2015 την 31/08/2015.

β) Για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων Α΄εξαμήνου 2015 την 31/08/2015 και η καταβολή των τρεχουσών εισφορών Α΄εξαμήνου 2015 την 30/09/2015.

Ο αναπληρωτής του Προέδρου του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ

Θ. Βασιλείου
makrhs_3
γελοιογραφία : Ηλίας Μακρής

Δίκτυα Αλληλεγγύης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

Περίπου 400 πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν, όλοι τους άστεγοι, μένουν σε άσχημες συνθήκες σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως και χρειάζονται άμεσα την αλληλεγγύη μας. Η συγκέντρωση των ειδών και τα κουτιά οικονομικής ενίσχυσης θα βρίσκονται σε τέσσερα κεντρικά σημεία της Αθήνας μέχρι και την Παρασκευή 24/7:

Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13  Εξάρχεια, τηλ: 210 3813928) Νεάπολη Εξαρχείων (https://el-gr.facebook.com/Konservokouti)

Μοναστηράκι (https://www.facebook.com/f0rmaika)

Σύνταγμα (https://el-gr.facebook.com/pages/Lacandona/293428384007904)

Χρειάζονται: Νερά, χυμοί

Τρόφιμα

Ρούχα

Παπούτσια

Φάρμακα,συνοδείες και διερμηνείες σε νοσοκομεία και κοινωνικά ιατρεία

Αντιηλιακές κρέμες, σπρέι για κουνούπια, πάνες, σαπούνια και σαμπουάν

Ένα αναπηρικό καροτσάκι για ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν

Πηγή: ΚΑΡ, enallaktikos.gr

Προσπάθεια επαναλειτουργίας δύο εργοστασίων στην Κομοτηνή

Αυτό προανήγγειλε από την Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ Γιάννης Τόλιος.

CEECF34A08659361BE927D25726E5E24

Tην επαναλειτουργία το φθινόπωρο των κλωστηρίων Μαρωνείας και Κομοτηνής στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής του πρώην ομίλου Λαναρά, καθώς και αντίστοιχων μονάδων της Νάουσας που παραμένουν ανενεργές για πάνω από τρία χρόνια, προανήγγειλε σήμερα από την Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τόλιος.

Επίσης, ο κ. Τόλιος δήλωσε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με ομάδα επενδυτών που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του εργοστασίου παραγωγής προϊόντων ξυλείας «Σέλμαν» που διαθέτει μονάδα και στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.

Ειδικότερα, για τα κλωστήρια έχει εκπονηθεί σχέδιο επαναλειτουργίας σε συνεταιριστική βάση με τη συμμετοχή στο νέο εταιρικό σχήμα που θα δημιουργηθεί των εργαζομένων και του τραπεζικού τομέα, με κεφάλαιο της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί από την Εθνική Τράπεζα.

Δεν έχει πάντως ακόμα διευκρινιστεί αν το νέο σχήμα θα έχει τη μορφή του κοινωνικού συνεταιρισμού ή της Κοιν.Σ.Επ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου «σημασία έχει η ρύθμιση των χρεών που ήταν ιδιαίτερα υψηλά και η οποία έχει εξασφαλιστεί». Πρόκειται για χρέη προς εργαζόμενους, προς το ΙΚΑ και προς τρίτους που συνολικά φθάνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Επείγει να δούμε την συμμετοχή στο κεφάλαιο με ένα συνεταιριστικό σχήμα των ίδιων των εργαζόμενων ώστε ένα μέρος από τα οφειλόμενα να τα πάρουν οι εργαζόμενοι πίσω ως αμοιβή. Ένα μέρος από αυτά θα συμμετάσχει στο κεφάλαιο και ένα μέρος, δυστυχώς, θα χαθεί», τόνισε ο κ. Τόλιος.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό το σχήμα θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκριμα και για πολλές άλλες περιπτώσεις γιατί πολλές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα κλεισίματος. «Στις πρώτες μας προτεραιότητες είναι η αναζήτηση ανάλογων ρυθμίσεων ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας, να γίνει επανεκκίνηση και να διατηρηθούν ορισμένες μονάδες που τώρα λειτουργούν, πολύ περισσότερο να επανεκκινηθούν μονάδες που τώρα είναι βιώσιμες», ανέφερε επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της πρώην «ΕΝΚΛΩ» έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες μέχρι τώρα και ότι είναι πολύ κοντά στο να ωριμάσει το συγκεκριμένο σχήμα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων των κλωστηρίων Κομοτηνής και μέλος του συμβουλίου πιστωτών, Μάρθα Στογιαντσάκη, μίλησε για δικαίωση των εργαζομένων από την επιστροφή στο χώρο δουλειάς τους μετά την πτώχευση της εταιρίας τον Ιούλιο του 2012. Εκεί, σε πρώτη φάση αναμένεται να επιστρέψουν περίπου 300 πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας, στην Κομοτηνή και στη Νάουσα.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της «Σέλμαν», ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας εκτίμησε ότι θα πρέπει πλέον να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης γιατί υπάρχει επενδυτικό σχήμα που θέλει να αγοράσει το εργοστάσιο. «Μπορεί να μην επανεκκινηθούν όλες οι μονάδες αλλά τουλάχιστον δύο που να παράγουν νοβοπάν και μελαμίνη θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν. Αυτή η ομάδα επενδυτών έχει ένα αξιόπιστο business plan αλλά εκεί πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και πλειστηριασμού.

Έχοντας πάντα ως στόχο μας συνολικά την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα της βιομηχανίας, θεωρούμε ότι βήμα-βήμα θα ανασυγκροτήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Πάνω από όλα να δώσουμε θέσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Τόλιος.

πηγή: euro2day

 

Το ΟΧΙ δεν μπορεί να γίνει ΝΑΙ

Στο δημοψήφισμα της 5/7/2015 ο ελληνικός λαός είπε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των δανειστών, με ποσοστό 61,5%. Μόλις τέσσερις ημέρες μετά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια πρόταση, η οποία επί της ουσίας έχει μικρές διαφορές με την απορριφθείσα πρόταση των δανειστών, μετατρέποντας το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ.

Αντιλαμβανόμαστε τον σαρωτικό συσχετισμό δύναμης των δανειστών απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, την εξαιρετικά ακραία οικονομική κατάσταση της οικονομίας, στην οποία μας οδήγησαν οι τραπεζίτες και οι νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές ελίτ, καθώς και την τεράστια και άνιση μάχη που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι η άμεση αλλαγή πολιτικής πλεύσης, η οποία θα περιλαμβάνει σαφές σχέδιο απεγκλωβισμού από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό της ΕΚΤ και της αέναης λιτότητας, είναι πλέον απολύτως αναγκαία.
Διαβάστε περισσότερα

1 2

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο