Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Φ.Π.Α.

Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Φ.Π.Α. [30.10.2015] Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος ΠΟΛ 1241/2015 σύμφωνα με την οποία:

“1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ που η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι η 30.10.2015 μέχρι και τις 6.11.2015.

2. Η προθεσμία καταβολής του φόρου, που τυχόν προκύπτει, από τις ανωτέρω δηλώσεις παρατείνεται μέχρι και τις 6.11.2015. Στην περίπτωση επιλογής της καταβολής του οφειλόμενου χρεωστικού υπολοίπου σε δόσεις η ανωτέρω ημερομηνία είναι καταληκτική μόνο για την πρώτη δόση.

3. Η υποβολή των ανωτέρω δηλώσεων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet. 4. Η απόφαση αυτή, που ισχύει από το χρόνο υπογραφής της, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.”

Πηγή: http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/25994

Παράταση υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων 2014

πηγή: taxheaven

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 2014

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων υπεγράφη απόφαση σύμφωνα με την οποία η υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων ημερολογιακού έτους 2014 παρατείνεται μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2015. Κατά συνέπεια, ειδικά για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών για το ημερολογιακό έτος 2014, θα υποβάλλονται τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι και 31/12/2015.

Τέλος, για το ημερολογιακό έτος 2015, οι ως άνω καταστάσεις θα υποβληθούν μέχρι και 30/09/2016, ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι και 30/11/2016.

 

Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αττικής Σαδας- ΠΕΑ, με θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα, Πέμπτη 29.10

Την Πέμπτη, 29.10.2015, ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αττικής Σαδας- ΠΕΑ, με θέμα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα τα οποία ουσιαστικά καταργούνται με την ψήφιση του νόμου 4254/2014 ο οποίος αντικαθιστά το νόμο 4663 του 1930 που όριζε τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος. 
photo (3)
Ακολούθως θα βρείτε την απόφαση του Δ.Σ του Τμήματος για το θέμα μετά από την τεκμηρίωση που κάναμε καθώς και το αφισάκι της συνέλευσης.

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί να υπερασπιστούμε το επάγγελμα μας.

Download (PDF, 92KB)

Ανάρτηση ειδοποιητηρίων Β εξαμήνου 2015

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση των ειδοποιητηρίων γίνεται για να προλάβει να προσφύγει το ΤΕΕ στο ΣΤΕ σχετικά με την κατάργηση του νόμου Στρατούλη, και να πατήσει εκεί πάνω η ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ ώστε να βγάλει τα ειδοποιητήρια χωρίς τις αυξήσεις

ΤΣΜΕΔΕ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μετά την εισήγηση της Δ.Ε. του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και την ομόφωνη απόφαση 23/370/21.10.2015 της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α παρατείνονται :
α) Η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του τρέχοντος Β΄εξαμήνου 2015 για την 22/11/2015
β) Η καταβολή τρεχουσών εισφορών Β΄εξαμήνου 2015 για την 22/12/2015.
Ο αναπληρωτής του Προέδρου του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ
Θ. Βασιλείου

d62c51dfde19688921caae989c67b2cd-290x227

Σφυρηλατώντας την Αλληλεγγύη, παίρνοντας θέση για το Παλαιστινιακό

Της Εύας Παπατζανή , από το rproject

Η Διεθνής Ομάδα Κριτικής Γεωγραφίας ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία την έγκριση Ακαδημαϊκού Μποϋκοτάζ του Ισραήλ στο έβδομο συνέδριό της. Μετάφραση/Ανταπόκριση από το 7o Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Γεωγραφίας (ICCG2015), 26-30 Ιουλίου 2015, Ραμάλα, Παλαιστίνη: Εύα Παπατζανή

palaistinian_olidarity

Δελ­τίο Τύπου, 13 Οκτω­βρί­ου 2015.

Το πε­ρα­σμέ­νο κα­λο­καί­ρι η Διε­θνής Ομάδα Κρι­τι­κής Γε­ω­γρα­φί­ας (International Critical Geography Group, ICGG)[1] συ­γκά­λε­σε το 7ο της Συ­νέ­δριο στην κα­τε­χό­με­νη πόλη της Ρα­μά­λα, στην Πα­λαι­στι­νή. Ακο­λου­θώ­ντας μια πα­ρά­δο­ση δύο δε­κα­ε­τιών και σχε­δόν τρία χρό­νια προ­ε­τοι­μα­σί­ας, το συ­νέ­δριο[2] έφερε σε επαφή επι­στή­μο­νες και ακτι­βι­στές, στρα­τευ­μέ­νους στην κα­τα­πο­λέ­μη­ση της κοι­νω­νι­κής κα­τα­πί­ε­σης και εκ­με­τάλ­λευ­σης.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση του Ριζοσπαστικού Χώρου Τεχνικών (ΡΧΤ)

πηγή: Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών

(ο Ριζοσπαστικός Χωρος Τεχνικών είναι σχήμα στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, στο οποίο συμμετέχουν και μισθωτοί μηχανικοί, μέλη της Τομής)

Βρισκόμαστε σε ένα δραματικά νέο τοπίο, του οποίου σημείο καμπής υπήρξε η πραξικοπηματική επιβολή του νέου μνημονίου από τους δανειστές παρά το συντριπτικό όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη απέναντι στην εγχώρια και έξωθεν τρομοκρατία των δανειστών, του κεφαλαίου και των ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό του κλίματος εκείνης της περιόδου ήταν και τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που παρουσιάστηκαν στον κλάδο των μισθωτών εργαζομένων, όπως  οι απολύσεις,  οι υποχρεωτικές άδειες ή ακόμα και άνευ αποδοχών αργίες, η εκ περιτροπής εργασία, οι απειλές, ακόμα και ο εξαναγκασμός στη συμμετοχή των συγκεντρώσεων υπέρ του ΝΑΙ. Εξευτελιστική ήταν και η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία χέρι-χέρι με την εργοδοσία και το εγχώριο σύστημα ζήτησε την απόσυρση του δημοψηφίσματος αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως κατ’ όνομα και μόνο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού δεν ασχολήθηκε στο παραμικρό να τους προστατεύσει. Δυστυχώς και παρά την σθεναρή στάση του κόσμου της εργασίας σε αυτό το σκηνικό επιβολής, η κυβέρνηση παραχάραξε την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος , συνθηκολογώντας στις επιταγές των δανειστών την 12η Ιούλη και ψηφίζοντας τα προαπαιτούμενα μέτρα μαζί με τη νέα δανειακή σύμβαση λίγες εβδομάδες αργότερα. Έπειτα, προχώρησε στην άμεση προκήρυξη εκλογών το Σεπτέμβρη προτού γίνουν άμεσα αισθητά τα μέτρα στους εργαζόμενους, υιοθετώντας πλέον την συμφωνία ως επιλογή «ευθύνης- σωτηρίας» και ως βασικό κομμάτι του προεκλογικού της προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Κρήτη: Αρνητική εισήγηση για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων μαμούθ απο ΤΕΡΝΑ-ΕΛΙΚΑ

Με αρνητική εισήγηση θα συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το μεγάλο θέμα των αιολικών πάρκων – μαμούθ ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζου που έχουν πάρει άδεια για την εγκατάσταση 56 συνολικά αιολικών πάρκων σε διάφορες βουνοκορφές της Κρήτης.

Οι περιβαλλοντικές μελέτες που έχουν καταθέσει ΤΕΡΝΑ και ΕΛΙΚΑ ΑΕ (Κοπελούζος) είναι και το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ο δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 20 δήμους (από τους 24 συνολικά!) της Κρήτης που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση!

Διαβάστε περισσότερα

Χωροταξικό…. δημιουργικής ασάφειας… Μάχη για το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων

πηγή: epiruspost

Τα σοβαρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις για την Περιφέρεια Ηπείρου αναδείχθηκαν σε μία πολύωρη συζήτηση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή τον χωροταξικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Η μελέτη του χωροταξικού για την Περιφέρεια Ηπείρου ανατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προ ετών και παρόντων όλων των φορέων της περιοχής έγινε η παρουσίαση της δεύτερης φάσης.

Τα σημαντικότερα θέματα, αναδείχθηκαν μέσα από την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση που κατέθεσε η διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου η οποία μάλιστα ήρθε και σε έντονη αντιπαράθεση με μελετητές κι επιβλέποντες όταν οι δεύτεροι επέλεξαν αντί των επιστημονικών απαντήσεων, την πολιτική επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα

Ρόττερνταμ: H λύση βρίσκεται στη γειτονιά

πηγή:barikat

του Μιχάλη Γουδή

Όπως σε όλα τα μεγάλα λιμάνια, οι αντιθέσεις από γειτονιά σε γειτονιά του Ρότερνταμ είναι χαρακτηριστικές. Γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της υψώνονται ουρανοξύστες και απλώνεται πεδίο δόξης λαμπρό για τους αρχιτέκτονες, ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ό,τι πιο πρωτοποριακό έχουν στο συρτάρι με τα σχέδιά τους. 180.000 θέσεις εργασίας συνδεδεμένες με τις δραστηριότητες του λιμανιού, μία εξίσου μεγάλη διεθνής κοινότητα και μία πύλη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο. Μόλις όμως διασχίσει κανείς τη φημισμένη Γέφυρα του Εράσμου- την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν “ο κύκνος” λόγω του σχήματός της- και αφού αφήσει τους ουρανοξύστες πίσω του, βρίσκεται στο Afrikaanderwijk. Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η κοινωνική καινοτομία.

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 6