Εκλογική διακήρυξη Ριζοσπαστικού Χώρου Τεχνικών – Συνεργασίας Αριστερών Τεχνικών, για τις εκλογές 6-8/12 στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή: Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών

(ο Ριζοσπαστικός Χωρος Τεχνικών είναι σχήμα στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, στο οποίο συμμετέχουν και μισθωτοί μηχανικοί, μέλη της Τομής, και στις ερχόμενες εκλογές 6-8/12 στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, κατεβαίνει σε συνεργασία με τη Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών)

Οι λύσεις στα προβλήματά μας βρίσκονται στους αγώνες.

Και οι αγώνες είναι στο χέρι μας.

Εκλογική διακήρυξη
Ριζοσπαστικού Χώρου Τεχνικών – Συνεργασίας Αριστερών Τεχνικών
για τις εκλογές 6-8/12 στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανές φιάσκο στη Βουλή με τον Σπίρτζη

πηγή : kathimerini.gr 

ελπιδα

Εμελλε να το δούμε και αυτό. Υπουργός της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα ο επί των Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, να αγνοεί ότι νόμος που ψήφισε μόλις προ μηνός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει να χωρίσει την ηγεσία του ΟΑΣΑ σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Με συνέπεια να εξελιχθεί σε πρωτοφανές φιάσκο στη Βουλή ο διορισμός των προσώπων που είχε ο ίδιος επιλέξει για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα

«ΚτΥπ Α.Ε.»: πανεπιστημιακές εργολαβίες για τα… δικά τους παιδιά

Σχόλιο: Και να φανταστεί κανείς ότι έτσι αντιμετωπίζουν το προσεισμικό έλεγχο σχολείων. ΣΧΟΛΕΙΩΝ …..

πηγή: efsyn.gr

Η κρατική εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» προέκυψε το 2013 από τη συγχώνευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, της Θέμιδος Κατασκευαστικής και της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ)

30/11/2015 Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Ε.Μ.Π : Διάλεξη της GIULIA VIGGIANI (Evaluating the effects of tunnelling on historical buildings: the example of Line C of Roma underground) και Ημερίδα του Εργαστηρίου Θεμελιώσεων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. θα παρουσιαστούν τα – πολύ ενδιαφέροντα – σχετικά αποτελέσματα του 4-ετούς ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ-ΕΜΠ

Η Ελληνική Επιτροπή Σηράγγων και Υπογείων Έργων (Ε.Ε.Σ.Υ.Ε.)
Mέλος της International Tunnelling and Underground Space Association (Ι.Τ.Α.)
www.eesye.gr1
Η Ε.Ε.Σ.Υ.Ε. ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ TH
ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.
ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ
κας GIULIA VIGGIANI
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ TOR VERGATA ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ME ΘΕΜΑ:
Evaluating the effects of tunnelling on historical buildings: the example of Line C of Roma underground

Download (PDF, Unknown)

Ημερίδα

του Εργαστηρίου Θεμελιώσεων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:30 στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων του ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου) θα παρουσιαστούν τα – πολύ ενδιαφέροντα – σχετικά  αποτελέσματα του 4-ετούς ερευνητικού προγράμματος ΘΑΛΗΣ-ΕΜΠ (MIS 380043): NAT-SEI-ISO.

 

Download (PDF, Unknown)

Την κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ στο Ηράκλειο και το κλείσιμο των γραφείου του ΤΕΕ/ΤΑΚ, προαναγγέλλει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου

Την κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ στο Ηράκλειο και το κλείσιμο των γραφείου του ΤΕΕ/ΤΑΚ, προαναγγέλλει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείουσε μια προσπάθεια να πιέσει για λύσεις στα προβλήματα των μηχανικών. Την Παρασκευή 13/11 μάλιστα οι εκπρόσωποι του συλλόγου θα ‘εδωσαν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να περιγράψουν την κατάσταση που βρίσκονται οι συνάδελφοί τους με τις πολιτικές που ασκούνται τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Το Ελληνικό και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ.Στασινός

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Ναυτεμπορική ο νυν πρόεδρος του ΤΕΕ κος Γ.Στασινός, αναφερόμενος στο θέμα του Ελληνικού και στην τεχνικοοικονομική μελέτη που είχαν συντάξει δυο μέλη του ΤΕΕ , μετά από ανάθεση που έγινε από την ΔΕ/ΤΕΕ, επί προεδρίας του νυν υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ.Σπίρτζη, αναφέρει ”η μελέτη που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια μελέτη δύο επιστημόνων, η οποία είχε ανατεθεί από το ΤΕΕ, αλλά ποτέ δεν υιοθετήθηκε από οποιοδήποτε όργανο διοίκησης του ΤΕΕ. Θα μπορούσε να είχε ανατεθεί και σε δύο άλλους επιστήμονες που ενδεχομένως θα είχαν διαφορετική άποψη. ”.

elliniko

Επισημαίνουμε τα εξής :

1) Η μελέτη ανατέθηκε από την ΔΕ/ΤΕΕ, σε δυο επιστήμονες εμπειρογνώμονες – εκτιμητές και παρελήφθη από την ομάδα παραλαβής της ΔΕΕ/ΤΕΕ. Από κει και πέρα κανένα ”όργανο” του ΤΕΕ δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να υιοθετήσει ή να απορρίψει την εργασία δυο ανεξάρτητων μελών του, που ανέλαβαν πλήρως την ευθύνη της μελέτης.

2) Η μελέτη του ΤΕΕ, αποτέλεσε την αφορμή ο οικονομικός εισαγγελέας να επέμβει προκειμένου να διερευνήσει το ”εύλογο” του τιμήματος για την πώληση του Ελληνικού. Στο πλαίσιο αυτό, ο οικονομικός εισαγγελέας, διόρισε δυο πραγματογνώμονες, ούτως ώστε κατά την ”άποψη” Στασινού να πιστοποιηθεί αν αυτοί θα είχαν διαφορετική ή όχι άποψη.

Με βάση δημοσιεύματα του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου οι εκτιμήσεις που κάνανε οι δυο διορισμένοι δικαστικοί πραγματογνώμονες, προσεγγίζουν η μια το 1,5 δις € και η άλλη τα 2,3 δις €.

Με λίγα λόγια πρόκειται για την απόλυτη δικαίωση της ομάδας του ΤΕΕ,  η οποία καταλήξε σε επενδυτική αξία περί τα 1,8 δις €, έναντι των 577 εκ € του τιμήματος του ΤΑΙΠΕΔ.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα :

Για ποιο, λόγο o πρόεδρος του ΤΕΕΓ Γ.Στασινός, παρακάμπτει τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων αξίας της ομάδας εργασίας του ΤΕΕ και των δυο δικαστικών πραγματογνωμόνων, και τοποθετείται δημόσια, εκπροσωπώντας τον τεχνικό κόσμο, υπερασπιζόμενος το ”εύλογο” του τιμήματός των 577 εκ € (ήτοι 90€/μ2!!!) που θα καταβάλλει η Lamda Development;

To ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε να διατηρήσει την υπαγωγή στη “ρύθμιση Στρατούλη” και για το Β΄εξάμηνο του 2015

Η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, πατώντας πάνω στην δικαστική προσφυγή του ΤΕΕ, αποφάσισε να διατηρήσει το ύψος των εισφορών στα επίπεδα του προηγούμενου εξαμήνου για όσους είχαν ενταχθεί στη “διάταξη Στρατούλη”. Μένει να δούμε όμως πώς θα κινηθεί και η κυβέρνηση σε αυτό το σημείο (να θυμίσουμε πως η αύξηση των εισφορών, στη βάση του μεσοπρόθεσμου του 2011, έγινε το Μάιο του 2014 με διαταγή “εντέλλεσθαι” του τότε υπουργού εργασίας Γ.Βρούτση που παρέκαμψε τη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ).
Ασχολίαστη αφήνουμε την προσπάθεια του προέδρου του ΤΕΕ Γ.Στασινού να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των μηχανικών απέναντι στις αυξήσεις, ενώ τις είχε υπερψηφίσει και ο ίδιος όταν είχαν πρωτοεισαχθεί για έγκριση στο ΕΤΑΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Συρρίκνωση 14,7% του κύκλου εργασιών της ελληνικής βιομηχανίας

Έναντι αύξησης 3,2% το 2014

Κατά 14,7% συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο ο κύκλος εργασιών των ελληνικών βιομηχανιών, έναντι αύξησης 3,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Διαβάστε περισσότερα

Ο μηχανικός που έφερε το μπετόν αρμέ στην Αθήνα

πηγή: Ημερησία
Oταν πριν από έναν αιώνα κτιζόταν στην καρδιά της Aθήνας το πρώτο κτίριο, με μπετόν αρμέ, ο βασιλιάς Γεώργιος A’ ρωτούσε: Nα περνώ από το πεζοδρόμιον της οικοδομής ή από το απέναντι (των βασιλικών στάβλων);

Tο περιστατικό, βεβαίως, απηχεί μια παραδοσιακή καχυποψία απέναντι στην καινοτομία. Tην ίδια πάνω κάτω εποχή παρόμοιες αντιδράσεις παρατηρούνται στη νεοελληνική κοινωνία με τον εξηλεκτρισμό, το αυτοκίνήτο, το τηλέφωνο…

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΣΤΑΤ: Μόλις 769 οι οικοδομικές άδειες τον Αύγουστο

πηγή: michanikos.gr
Κατά το μήνα Αύγουστο 2015 το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 769 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 131,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 543,7 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 11,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 21,9% στην επιφάνεια και κατά 28,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 4