Και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών η ATTICA

Αλήθεια, είναι τυχαίο που η ATTICA έσπευσε να λύσει το πρόβλημα του ομίλου Καλογρίτσα την ύστατη στιγμή; Προκύπτει από κάπου η δυνατότητα του ομίλου να πάρει εγγυητική ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα, της οποίας βασικός μέτοχος παραμένει το ΤΣΜΕΔΕ; Ή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να στηρίξει τον εκλεκτό της να στήσει το δικό της κανάλι στις πλάτες του ταμείου των χειμαζόμενων μηχανικών;

***

πηγή: CNN.gr

Πρόβλημα με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπό κρίση βρίσκονται οι υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς υπάρχουν εκρεμμότητες με τις εγγυητικές τους επιστολές.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τη συμμετοχή του νομικού συμβούλου της ΓΓΕΕ, Γιάννη Μαντζουράνη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Μαντζουράνης πρότεινε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του κ. Καλογρίτσα και να απορριφθεί η αντίστοιχη του κ. Βρυώνη.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σχετικά με την εγγυητική επιστολή του Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ,είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει πλήρως η εικόνα του Πειραιά

Σε ποια έργα υποδομών θα επενδύσουν οι Κινέζοι 293,8 εκατ. ευρώ

Του Λάμπρου Καραγεώργου

Δεν έχουν όριο τα επενδυτικά σχέδια των Κινέζων της Cosco που ανέλαβαν και επισήμως χθες τον έλεγχο της ΟΛΠ ΟΛΠ-0,78% Α.Ε. Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της, μετά την ανάληψη του πακέτου του 51% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. μέσω του Χ.Α., η China COSCO Shipping Corporation limited, όπως είναι η πλήρης ονομασία της COSCO Shipping, παρουσίασε με αδρές γραμμές μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια που, αν υλοποιηθούν, θα μεταβάλουν ριζικά την εικόνα όχι μόνο του λιμανιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Υιοθετώντας μία εξωστρεφή ενεργητική επενδυτική πολιτική οι Κινέζοι, στα βήματα της στρατηγικής πρωτοβουλίας «One Belt One Road», ανακοίνωσαν ότι έχουν ως στόχο τη μετατροπή του λιμένα του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, καθιστώντας το στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη, καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις ελληνικές κατασκευαστικές στις 50 κορυφαίες της Ευρώπης

πηγή: DealNews
Στη λίστα με τις 50 κορυφαίες κατασκευαστικές της Ευρώπης φιγουράρουν τρεις ελληνικές εταιρείες, σύμφωνα με την δέκατη τρίτη έκδοση της έρευνας με τίτλο «Ευρωπαϊκές Κατασκευαστικές Δυνάμεις 2015» που δημοσίευσε η Deloitte.

Πρόκειται για τις εξής τρεις ελληνικές κατασκευαστικές: ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη 41η θέση, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην 47η θέση και ΜΕΤΚΑ στην 50η θέση.

Η έρευνα εξετάζει τις αποδόσεις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών ομίλων το 2015 με κριτήρια τα έσοδα, τη χρηματιστηριακή αξία, τη διεθνοποίηση, τη διαφοροποίηση, την κερδοφορία, τις δανειακές υποχρεώσεις και άλλους χρηματοοικονομικούς δείκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Η αναλογία φυσικών πόρων της Γης για το 2016 καταναλώθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό στην ιστορία

Από τη δεκαετία του 1970, η οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη οδήγησε σε ετήσια υπέρβαση των φυσικών πόρων της Γης. «Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπουμε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από ότι οι ωκεανοί και τα δάση μας μπορούν να απορροφήσουν, και καταναλώνουμε ψάρια και χλωρίδα πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να αναπαραχθούν και αναγεννηθούν», αναφέρει η δήλωση της οργάνωσης.

Σε μόλις επτά μήνες και λίγες ημέρες, η ανθρωπότητα χρησιμοποίησε τους φυσικούς πόρους για ένα ολόκληρο έτος, όπως το νερό, τα τρόφιμα και τον καθαρό αέρα, με το γρηγορότερο ρυθμό που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Α: Αναβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης των κατασκευαστικών

πηγή: capital.gr

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Ορισμένες από τις συνολικά 45 εταιρείες, δύο συνδέσμους και μια τράπεζα που εγκαλεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων, με βάση τα αποτελέσματα αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, προσέφυγαν στη διαδικασία διευθέτησης για να πετύχουν μείωση των προστίμων τους κατά 15%.

Αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής, (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 22 Αυγούστου έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην εν λόγω διαδικασία και άλλες εταιρείες αν το επιθυμούν), είναι να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕπΑν), η οποία είχε ορισθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου. Αν και ακόμη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής για να ξεκινήσει η κύρια δίκη, πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος είναι να μην τραβήξει πολύ η όλη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων διευθέτησης και να προχωρήσει η κύρια διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα

Ηνωμένο Βασίλειο: «Πράσινο φως» για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

πηγή: michanikos.gr

Η κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο έλαβε το πράσινο φως από τον Γκρεγκ Κλαρκ, Υπουργό Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το έργο, με την ονομασία Hornsea Two, θα κατασκευαστεί στα ανοικτά των ακτών του Γιορκσάιρ της Αγγλίας και με ισχύ 1,8 γιγαβάτ θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα

Με βάση το εισόδημα του 2015 οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών το 2017

πηγή: michanikos.gr

Σύμφωνα με τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει το 2015, δηλαδή με βάση τα εκκαθαριστικά του 2016, θα πληρώνουν το 2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι αγρότες τις ασφαλιστικές εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Ημερησία» ο κ. Πετρόπουλος ο «…υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις εισοδήματος του προηγούμενου έτους θα ισχύσει …αναγκαστικά έως ότου διαμορφωθεί μηχανισμός ακριβόχρονης δήλωσης και ελέγχου του εισοδήματος ανά μήνα ή ανά δίμηνο».
Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Υποδομών: Επιτυχημένη η δημοπράτηση για το Θριάσιο, πάνω από 250εκ.ευρώ η επένδυση

Κάθε ιδιωτικοποίηση, και μία επιτυχία

πηγή: ypodomes.com

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με τη χθεσινή διαδικασία δημοπράτησης για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. Η ανακοίνωση λέει τα παρακάτω:
“Μετά από 12 χρόνια αδράνειας, εμπλοκών και καθυστερήσεων, αλλά και δύο αποτυχημένους διαγωνισμούς, το 2006 και το 2009, η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο είναι γεγονός. Η νέα αυτή επένδυση, ύψους άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ, για την προώθηση νέων έργων υποδομών, στους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών και των κοινωνικών υποδομών, οι οποίες θα αλλάξουν το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Νέος νόμος στα σκαριά για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα

πηγή: newmoney.gr

Της Μαριάννας Τζάννε

Τον πλήρη έλεγχο και την χάραξη της εθνικής στρατηγικής για τις δημόσιες υποδομές της χώρας σε βάθος 20ετίας, αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών, προχωρώντας σε δομικές αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού και παρακολούθησης των έργων. Η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου και επομένως ο αρμόδιος υπουργός θα εποπτεύει όλη την κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας ενώ ένα πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων που θα δώσουν δουλειά σε μηχανικούς αλλά και άλλους επαγγελματίες θα αξιοποιηθούν ως όπλα της κυβέρνησης κατά της αναρχίας και υπέρ της εξυγίανσης της αγοράς, σε όλα τα στάδια από την ανάθεση έργων μέχρι τις αδειοδοτήσεις, το κόστος, τα τιμολόγια, τις προδιαγραφές αλλά και τη συντήρηση. Με καθυστέρηση ενός έτους καθώς το νομοσχέδιο είχε προαναγγείλλει πέρσι το καλοκαίρι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το υπουργείο Υποδομών, βγάζει σε διαβούλευση εντός των ημερών το τρίτο σχέδιο νόμου για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα αλλά και τις μελέτες, που θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό νόμο που επικεντρώνεται στις δομές στρατηγικού σχεδιασμού του συστήματος παραγωγής και των δύο κατηγοριών. Είχαν προηγηθεί τους προηγούμενες μήνες, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις δημόσιες συμβάσεις του υπουργείου Οικονομίας που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί σοβαρές αλλαγές στον τρόπο ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων με πιο χαρακτηριστική την πρόσφατη παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε τους σχεδιασμούς για τον προδικαστικό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα

Αττικής και Πειραιώς: Σωτηρία ή bail-in;

πηγή: inside story
Ένας πολύ ενδιαφέρων Σεπτέμβριος περιμένει την Ελλάδα και αιτία είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και ειδικότερα στην Πειραιώς και στην Αττικής, που εδώ και καιρό έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα

1 2