Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δ. Στρατούλη, για τα ασφαλιστικά θέματα των μηχανικών

stratoulis_8_14

Την Τρίτη 2 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, Αποστόλη Καραναστάση, Αλεξάνδρας Τσανάκα καθώς και εκπροσώπου της Δανάης Τζήκα-Κωστοπούλου, μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του προέδρου του ΕΤΑΑ, Στέλιου Πλιάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν το ασφαλιστικό των διπλωματούχων μηχανικών και η γενικότερη κατάσταση του κλάδου, ο οποίος επλήγη καίρια από την οικονομική κρίση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ασφαλιστικά προβλήματα των νέων μηχανικών και στις μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των οφειλετών που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω υψηλών χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την οικονομική ελάφρυνση των μηχανικών που αδυνατούν να καλύψουν τις αυξημένες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ή μένουν ανασφάλιστοι, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας και ύφεσης στους κλάδους δραστηριοποίησής τους.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις των οποίων η ψήφιση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.