Ραντεβού το Σεπτέμβρη για την παράταση των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών;

Αναδημοσιεύουμε από το b2Green

Σύμφωνα με τη γνωστή δήλωση του απερχόμενου Υπουργού ΠΑΠΕΝ, κ. Λαφαζάνη, η διάταξη για την εξάμηνη παράταση των ενεργειακών επιθεωρητών βρίσκεται στο νομοσχέδιο “Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις” το οποίο έχει κατατεθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Το θέμα που τίθεται πλέον είναι το πότε θα ενταχθεί για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Και σε αυτό το σημείο, δυστυχώς, ανεπίσημες εκτιμήσεις που φτάνουν σε εμάς λένε πως κατά πάσα πιθανότητα, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ενταχθεί για ψήφιση σε περίπου ένα μήνα.

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται ουσιαστικά και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ). Στην ίδια ανακοίνωση του κ. Λαφαζάνη, γινόταν αναφορά & για διάταξη σχετικά με την υποβολή δήλωσης των επαγγελματιών αγροτών, η οποία είχε συμπεριληφθεί & αυτή στο ίδιο νομοσχέδιο. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του ΠΣΑΦ, “το Εθνικό θέμα και το 3o Μνημόνιο, είναι ο λόγος που το επίμαχο Νομοσχέδιο δεν πέρασε μέχρι σήμερα από τη Βουλή, αλλά ούτε και από την Επιτροπή Εμπορίου. Όπως είναι γνωστό, το Κοινοβούλιο ασχολήθηκε αποκλειστικά με το Μνημόνιο, το τελευταίο διάστημα. Επιπρόσθετα, η Βουλή θα κλείσει τον Αύγουστο, περίπου για ένα δεκαπενθήμερο.” Δείτε την ενημέρωση του ΠΣΑΦ, εδώ.

Συμπερασματικά, όλα δείχνουν πως μέχρι νεωτέρας – κατά πάσα πιθανότητα το Σεπτέμβρη – θα πορευτούμε με τους λιγοστούς επιτυχόντες μόνιμους ενεργειακούς επιθεωρητές. Εννοείται πως στο B2Green.gr θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα & θα επανέλθουμε σε περίπτωση που θα υπάρξουν εξελίξεις, μιας & οι πιέσεις που ασκούν οι φορείς & οι ενώσεις των μηχανικών είναι μεγάλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.