Το ΤΕΕ κάνει ανασκόπηση έργου με στόχο την είσπραξη συνδρομών!

σχόλιο: Θυμίζουμε την από 7/4/2015 ανακοίνωση της ΤΟΜΗΣ (Α.Δ.Μ.). Τίποτα δεν άλλαξε πέρα από την υπογραφή του προέδρου (πλέον ο κ.Στασινός) το λογύδριο για το τι μας προσφέρει το ΤΕΕ (άραγε μας ειρωνεύονται ?) και το ψέμα ότι δεν αυξήθηκαν οι εισφορές από το 2004….. 

Ανακοίνωση, 7/4/2015

 Παράνομες συνδρομές στο Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας)

20150406_112624

πηγή: B2Green.gr

Στο B2Green.gr λάβαμε επιστολή προς δημοσίευση από το μηχανικό, κ. Δημήτρη Χαλκια, σχετικά με τις επιστολές που στέλνει το ΤΕΕ για την πληρωμή των συνδρομών.

Στην επιστολή του ο κύριος Χαλκιάς αναφέρει τα ακόλουθα:

«Καλημέρα,

Χθες έλαβα το εξής email απο τον πρόεδρο του ΤΕΕ:

“ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
Αθήνα, 05.08.2015
Αρ. πρωτ.:19795
e-mail: syndromes@central.tee.gr

Συνάδελφε,

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας του να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας και ως του Επιστημονικού και Επαγγελματικού Φορέα των Μηχανικών συνεχίζει την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων με γνώμονα τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τους Μηχανικούς, καθώς και την αναβάθμιση του επαγγέλματος και των υπηρεσιών τους προς την κοινωνία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα δράσεων αποτελούν :

 • Το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων
 • Το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών δόμησης
 • Ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτηρίων, το ενιαίο λογισμικό, οι Τεχνικές Οδηγίες
 • Η ανακήρυξη του ΤΕΕ ως Εθνικού Συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων
 • Η καθιέρωση παροχής νομικής υποστήριξης των Μηχανικών
 • Η καθιέρωση παροχής φοροτεχνικής υποστήριξης των Μηχανικών

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται στη διάρκεια του 2015 οι εξής δράσεις:

 • Το ηλεκτρονικό σύστημα της ταυτότητας Κτηρίου
 • Η ψηφιοποίηση του Μητρώου του ΤΕΕ με δυνατότητα παροχής ψηφιακών αντιγράφων στα Μέλη του
 • Η ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ με ανοιχτή πρόσβαση

Η ανάπτυξη και λειτουργία όλων των παραπάνω δράσεων, βασίζεται κυρίως στις ετήσιες συνδρομές των Μελών, οι οποίες παραμένουν σταθερές από το 2004.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνδρομές αποτελούν πλέον τον βασικό πόρο για τη λειτουργία, την ολοκλήρωση και την αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του ΤΕΕ καθώς και ότι τα Τακτικά Μέλη έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν τη νομοθετημένη εισφορά τους παρακαλούμε για την εξόφληση των οφειλόμενων συνδρομών σας.

Η εξόφληση των οφειλόμενων συνδρομών μπορεί να γίνει μέσω του @MyTEE, για το οποίο πρόσβαση και οδηγίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://my.tee.gr

Εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής είναι οι εξής:

 1. καταβολή μετρητών στα Ταμεία του ΤΕΕ (στα Γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα, Νίκης 4 2ος όροφος ή σε οποιοδήποτε Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ)
 2. κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στον Τραπεζικό λογαριασμό 83832797 (IBAN : GR52 0160 0690 0000 0008 3832 797)
 3. κατάθεση στην ALPHABANK στον Τραπεζικό λογαριασμό 802002001001879 (IBAN : GR 19 0140 8020 8020 0200 1001 879) Για να πληρώσετε με τις περιπτώσεις 2 ή 3 πρέπει να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου σας στο ΤΕΕ (ΑΜ) και το ψηφίο ελέγχου, στοιχεία για τα οποία, αν δεν γνωρίζετε, μπορείτε να ενημερωθείτε από το Τμήμα Μητρώου Μελών ΤΕΕ (τηλ. 210 32 91 295, 210 32 91 432) ή από το Τμήμα Εσόδων-Συνδρομών (τηλ. 210 3291 539, 210 3291 367, 210 3291 409)
 4. Με πάγια εντολή από την κάρτα σας VISA, αφού συμπληρώσετε και αποστείλετε στο ΤΕΕ την εξουσιοδότηση που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων-Συνδρομών του ΤΕΕ αποστέλλοντας email στην ηλ. Διεύθυνση syndromes@central.tee.gr

Συναδελφικά

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ν. Στασινός

Σε περίπτωση που η συνδρομή σας έχει πληρωθεί, μη λάβετε υπόψη σας την παρούσα.”

Η συνδρομή μου στο ΤΕΕ που καλούμε να πληρώσω είναι για φέτος 107,52 € επειδή έχω και ένα μελετητικό πτυχίο , το οποίο όμως δεν χρησιμοποιώ.
Προφανώς ο πρόεδρος του ΤΕΕ μας δίνει την ευκαιρία με το παρόν να κάνουμε μια ανασκόπηση σε τομείς που το ΤΕΕ έχει πρωτοστατήσει, δηλ. σε “μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων”, όπως αναφέρει, οι οποίες συμβάλουν στη “δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών” (!!!) καθώς και “την αναβάθμιση του επαγγέλματος” !!!
Κάποιοι θα μπορούσαν να τα θεωρήσουν όλα αυτά ένα κακόγουστο αστείο. Στην περίπτωση βέβαια που αναφέρονται όλα αυτά προκειμένου να αιτιολογηθεί η πληρωμή της συνδρομής στο ΤΕΕ, με όλη μου την ειλικρίνεια θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι άκρως αντίθετα. Δηλαδή οι παράγοντες αυτοί είναι καταλυτικοί για να δώσουν σε κάποιον το έναυσμα να μην πληρώσει τη συνδρομή του για τους προφανείς λόγους που όλοι οι νοήμονες συνάδελφοι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν.
Το προηγούμενο email που είχαμε λάβει από τον πρόεδρο του ΤΕΕ πριν από λίγο καιρό ήταν για το δημοψήφισμα, όπου μας προέτρεπε να στηρίξουμε το “ΝΑΙ” διότι όπως έλεγε ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτό είναι το σωστό.
Δεν μπορώ πραγματικά να διανοηθώ πως θα μπορούσε κάποιος εν ονόματι ενός τεχνικού θεσμού που υπηρετεί να χρησιμοποιεί τη θέση του για να περάσει προσωπικές ή κομματικές γραμμές που είναι προφανώς άσχετες με τον τεχνικό χώρο.

Υ.Γ. Επίσης για ευνόητους λόγους θα παρακαλούσα τον πρόεδρο να αναθεωρήσει τη δήλωση ότι οι συνδρομές παραμένουν σταθερές από το 2004.

Με εκτίμηση
Δ. Χαλκιάς

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε το παρόν κείμενο.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.