Αντιδρούν και οι δικηγόροι σε διάταξη που καταργεί τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

πηγή: newsbeast

Ανακοίνωση για το θέμα από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Τις έντονες αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) προκαλεί η διάταξη του άρθρου 23 του Ν.4337/2015 με την οποία καταργήθηκαν, και μάλιστα αναδρομικά, ευνοϊκές ρυθμίσεις προηγούμενου νόμου που έδιναν στους μετά την 1-1-1993 ασφαλισμένους δικηγόρους, τη δυνατότητα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΔΣΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην επίμαχη διάταξη και επισημαίνει πως «η ψήφιση της παραπάνω διάταξης που έγινε παρά την καθολική αντίδραση όλων των επιστημονικών φορέων που συγκροτούν το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών), οδηγεί σε απομείωση των εσόδων του Ταμείου και πλήττει τη βιωσιμότητα του».

ΔΣΑ ΕΙΣΟΔΟΣ

Με αφορμή την ψήφιση της διάταξη αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας, και συγκεκριμένα:

– Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της διάταξης του Ν. 4337/2015 και για το σκοπό αυτό θα συνταχθεί σχέδιο προσφυγής το οποίο θα διανεμηθεί σε όλους τους δικηγόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

– Να προτείνει στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, να ληφθεί απόφαση για αποχή αόριστης διάρκειας από δίκες εκκρεμών φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων που έχουν κατατεθεί πριν τον Ν.3900/2010.

– Να συμμετάσχει στις 12/11/2015 στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

– Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου και να αναλάβει ο ΔΣΑ τον συντονισμό δράσης με συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς και γιατρούς για το θέμα αυτό, ενόψει και της επικείμενης κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.