Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ για το Β’ Εξάμηνο του 2015

Αναρτήθηκαν, χθες 9/12 τα ειδοποιητήρια του Β’ Εξαμήνου του 2015, εδώ.

Τα ειδοποιητήρια είναι με τις παλιές, χαμηλότερες εισφορές, πριν τη μνημονιακή υποχρεωτική αύξηση των τριετιών.

Έχοντας πατήσει πάνω στην προσφυγή των φορέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Διοικούσα επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ αποφάσισε να διατηρήσει την ρύθμιση στα νέα ειδοποιητήρια, αναβάλλοντας την αύξηση.

Παρόλα αυτά, το πρόβλημα του ύψους των εισφορών παραμένει, ακόμα και πριν τις “χαμηλότερες” διατάξεις. Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι μηχανικοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αφού οι εισφορές  για τους ελεύθερους επαγγελματίες (και όσους εμφανίζονται ως τέτοιοι) δεν λαμβάνουν υπόψη το εισόδημα. Χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας για ένα αναλογικότερο σύστημα εισφορών, που όμως θα είναι αναδιανεμητικό, και όχι ανακεφαλαιοποιητικό, ούτε θα παραπέμπει στη λογική του “επαγγελματικού ταμείου” – όαση μέσα στην κοινωνική έρημο – , που έχουν στο μυαλό τους διάφοροι στη διοίκηση του ΤΕΕ.

Πέραν των οικονομικών, υπάρχουν και δευτερεύονται, αλλά υπαρκτά, τεχνικά προβλήματα. Η περίοδος αποπληρωμής (22/12) είναι πάρα πολύ μικρή για να προλάβει κανείς να τραβήξει τα χρήματα, λόγω capital controls, για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, και άρα δεν μπορούν να πληρώσουν με έμβασμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.