ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Στάση Εργασίας την Πέμπτη 21-1-2016 από 11.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου και συμμετοχή στην Παντεχνική κινητοποίηση

Ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό – να μην περάσει η πρόταση απορρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης

 

Συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό που παρέδωσε η κυβέρνηση στους «θεσμούς», αποτελεί πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους και βάζει τίτλους τέλους στην εδώ και μια εικοσαετή διαδικασία αποδόμησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Επιγραμματικά και κυρίως για το ΤΣΜΕΔΕ:

 • Η ενοποίηση όλων των ΦΚΑ θα προκαλέσει διοικητικό χάος στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις λειτουργίες προς τους ασφαλισμένους (απονομή συντάξεων και ασφαλιστικών-κοινωνικών παροχών).
 • Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών, οι συντάξεις μειώνονται από 20%-40%, δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων (μεταξύ των ήδη συνταξιοδοτημένων και αυτών που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από 1-1-16) και καταργεί τους διπλοσυνταξιούχους (η εθνική σύνταξη καταβάλλεται μια και μόνο φορά).
 • Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους Διπλ. Μηχανικούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες, εξουθενώνοντας τους επαγγελματικά (38,5% εισφορές + 29% φορολόγηση).
 • Καταργεί την Ειδική Προσαύξηση, μειώνοντας έτσι δραματικά την αναμενόμενη σύνταξη μεν, παρόλο που έχουν εισπραχθεί οι αντίστοιχες εισφορές έως σήμερα.
 • Καταργεί την έως σήμερα έκπτωση κατά 50% στην εισφορά ΚΣ και επικουρικής για τους νέους μηχανικούς στην πρώτη πενταετία άσκησης του επαγγέλματος.
Είναι εύλογο συμπέρασμα ότι, με τη βίαιη αυτή η ενοποίηση όλων των ΦΚΑ, η κυβέρνηση μαζί μα τους «θεσμούς» ενδιαφέρεται να απομυζήσει τα 2.3 δις αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν:
Ουδέποτε υπήρξε κρατική επιχορήγηση προς το ταμείο που βασίζεται μόνο στις εισφορές των μελών του.
Το κούρεμα των αποθεματικών του κατά 1.8 δις μέσω του PSI.
Την εγγυοδοσία-πιστοδοσία του ταμείου μας προς τους εργολήπτες συναδέλφους μας.
Αναρωτιόμαστε και επισημαίνουμε:
 • Σε τι τελικά θα ωφελήσει τους πολίτες αυτή η ενοποίηση, αφού μόνον μειώσεις προκύπτουν στις παροχές και αυξήσεις στις εισφορές;
 • Πώς θα προχωρήσει αυτή η προσδοκώμενη και από πολλούς, πρώην και νυν κυβερνητικούς παράγοντες, χιλιοειπωμένη «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας, αφού κατ’ουσίαν με αυτό το νομοσχέδιο «εξαφανίζει» τον κλάδο των διπλ. μηχανικών;
Συμπερασματικά, για άλλη μια φορά η γνωστή συνταγή, που τόσες φορές έσωσε στο παρελθόν το ασφαλιστικό σύστημα!!!, στηριζόμενη στο δόγμα για όλα ευθύνονται οι ασφαλισμένοι, άρα αυξάνουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνουμε τις συντάξεις, αυξάνουμε τις εισφορές, μεταρρύθμιση με βαθιά ”αριστερή” και ”κοινωνική” σφραγίδα αυτή τη φορά.
Διεκδικούμε μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες και εργαζόμενους:
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων
 • Επιστροφή των κλεμμένων από το PSI, τη μη καταβολή της κρατικής συμμετοχής, προστασία των αποθεματικών από τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια
 • Μείωση των εισφορών για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους
 • Επαναφορά των ορίων ηλικίας και των συντάξεων στα προ μνημονίων επίπεδα
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους

Καλούμε τους συναδέλφους Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών σωματείων το Σάββατο 16/01/2016 με προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12:00 το μεσημέρι.

Οργανώνουμε μεγάλη Παντεχνική κινητοποίηση των Μηχανικών μαζί με το ΤΕΕ, τους Επιστημονικούς Φορείς και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν σε αυτήν, την ερχόμενη Πέμπτη 21/01/2016 στις 11:30 π.μ, στα Προπύλαια.
Συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή των διπλωματούχων μηχανικών από όλα τα Τεχνικά Συμβούλια και Επιτροπές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.