ΡΑΣ: “Η άδεια στην Rail Cargo Goldair θα συνεισφέρει στην αύξηση των σιδηροδρομικών εμπορευμάτων”

Η ΡΑΣ χορήγησε άδεια σιδηροδρομικής επιχείρησης στην εταιρία Rail Cargo Logistics Goldair Α.Ε. και σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή «η είσοδος της πρώτης ιδιωτικής εταιρίας στην ελληνική σιδηροδρομική αγορά εμπορευμάτων, μετά την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών από το 2010, σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός νέου τοπίου για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στην αύξηση του σιδηροδρομικού εμπορευματικού έργου».

Ειδικότερα, η ΡΑΣ, στην 164η/23.12.2015 συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, χορήγησε άδεια λειτουργίας σιδηροδρομικής επιχείρησης, για εκτέλεση εθνικών και διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών με παροχή έλξης ή/και πλήρων συρμών στο σύνολο του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου στην εταιρία Rail Cargo Logistics Goldair Α.Ε.

Η εταιρία Rail Cargo Logistics Goldair Α.Ε. ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2014 και από την αρχή του 2015 δραστηριοποιείται στο τομέα της διεθνούς σιδηροδρομικής διαμεταφοράς εμπορευμάτων, με σκοπό, μετά την αδειοδότησή της ως σιδηροδρομική επιχείρηση, να παράσχει και υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων, περιλαμβανομένων και επικίνδυνων εμπορευμάτων, οικοσκευών και παντός είδους αντικειμένων στο εσωτερικό και εξωτερικό με μισθωμένα μεταφορικά μέσα για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, με τη διασφάλιση της παροχής έλξης.

Η εταιρία αποτελεί σύμπραξη της ελληνικής εταιρίας Goldair Cargo Α.Ε κατά 51% και της  αυστριακής εταιρίας Rail Cargo Logistics GmbH κατά 49%.

Η Goldair Cargo είναι μια ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο τομέα των διεθνών μεταφορών και εφοδιαστικής (Logistics). Αποτελεί μέλος του Ομίλου Goldair που αποτελείται από 12 εταιρίες και δραστηριοποιείται στους κλάδους των μεταφορών, Logistics, της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, της ασφάλειας, του τουρισμού και της πράσινης ενέργειας με ενοποιημένο κύκλο εργασιών, για το έτος 2014, τα 48,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρία Rail Cargo Logistics – Austria GmbH είναι 100% θυγατρική του κρατικού Αυστριακού εμπορευματικού σιδηροδρομικού ομίλου Rail Cargo Austria Group, ο οποίος είναι 100% θυγατρική της Osterreichische Bundesbahnen – OBB – Κρατικοί Αυστριακοί Σιδηρόδρομοι.  

«Η είσοδος της πρώτης ιδιωτικής εταιρίας στην ελληνική σιδηροδρομική αγορά εμπορευμάτων, μετά την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών από το 2010, σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός νέου τοπίου για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στην αύξηση του σιδηροδρομικού εμπορευματικού έργου.

Η σταδιακή διεύρυνση του μεριδίου των σιδηροδρομικών μεταφορών στην αγορά των εμπορευματικών μεταφορών θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της σιδηροδρομικής μεταφοράς ως την πλέον ασφαλή, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Παράλληλα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της σιδηροδρομικής υποδομής, αφού η αύξηση του μεταφορικού έργου αυτονόητα λειτουργεί ως κυκλικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της υποδομής.

Η σιδηροδρομική επιχείρηση Rail Cargo Logistics Goldair Α.Ε. εκτιμά την έναρξη της δραστηριότητάς της ως σιδηροδρομική επιχείρηση στις αρχές του 2017, θεωρώντας ότι μέσα στο έτος 2016 θα ολοκληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την πρόσβαση στην υποδομή, πέραν της χορηγηθείσας άδειας, όπως:

πιστοποιητικό Ασφάλειας μέρος Α και μέρος Β, συμφωνία πρόσβασης με το Διαχειριστή της Σιδηροδρομικής Υποδομής, αίτημα χωρητικότητας και άδεια κυκλοφορίας μηχανών έλξης», αναφέρει η ΡΑΣ, σε διαδικτυακή της ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.