Και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών η ATTICA

Αλήθεια, είναι τυχαίο που η ATTICA έσπευσε να λύσει το πρόβλημα του ομίλου Καλογρίτσα την ύστατη στιγμή; Προκύπτει από κάπου η δυνατότητα του ομίλου να πάρει εγγυητική ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα, της οποίας βασικός μέτοχος παραμένει το ΤΣΜΕΔΕ; Ή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να στηρίξει τον εκλεκτό της να στήσει το δικό της κανάλι στις πλάτες του ταμείου των χειμαζόμενων μηχανικών;

***

πηγή: CNN.gr

Πρόβλημα με τις υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπό κρίση βρίσκονται οι υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς υπάρχουν εκρεμμότητες με τις εγγυητικές τους επιστολές.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τη συμμετοχή του νομικού συμβούλου της ΓΓΕΕ, Γιάννη Μαντζουράνη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Μαντζουράνης πρότεινε να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του κ. Καλογρίτσα και να απορριφθεί η αντίστοιχη του κ. Βρυώνη.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σχετικά με την εγγυητική επιστολή του Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ,είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.

Παρατηρητές από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η αργοπορημένη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από την πλευρά Καλογρίτσα είναι κάτι που αναμένεται να παρακαμφθεί καθώς υπάρχει νομικό προηγούμενο και τελικώς ο εργολάβος αναμένεται να λάβει το πράσινο φως για να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις άδειες.

Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι. Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ. Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση.

adeies

Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή ενώ στη συνεχεία η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα σταδιακά μεχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον Πλειοδότη.

Ο διαγωνισμός, όπως παραδέχεται και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μπορεί να διαρκέσει ημέρες, κατά τις οποίες η διαδικασία θα είναι σε συνεχή εξέλιξη και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να την παρακολουθούν διαρκώς.

Σε σημερινές δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε στο Real FM ότι «προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.