ΕΜΔΥΔΑΣ: Να επιστραφούν οι εισφορές της Ειδικής Προσαύξησης που έχουν ήδη καταβάλλει οι μηχανικοί ως “αχρεωστήτως καταβληθείσες”

Κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 3μμ στο ΤΣΜΕΔΕ για το θέμα, στην οποία καλεί μέχρι στιγμής και η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

πηγή: ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: «Διεκδίκηση επιστροφής εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης»

          Όπως είχε ενημερώσει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με το από 30/5/2016 έγγραφο της, οι μετά το 1993 διπλωματούχοι μηχανικοί, ασφαλισμένοι υποχρεωτικά μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ, κατ΄ εφαρμογή του Ν. 3518/2006 από την 1-1-2007 έγιναν υπόχρεοι του κλάδου της Ειδικής Προσαύξησης ο οποίος με το Ν.4387/16 καταργήθηκε με αναδρομική ισχύ από 1/1/2016.

           Δεδομένου ότι με το άρθρο 8 του Ν.3518/06 πρέπει οι δικαιούχοι να έχουν διανύσει υπερδεκαετή χρόνο ασφάλισης στον κλάδο που όμως με την κατάργηση του δεν έχει συμπληρωθεί, διεκδικούμε να μας επιστραφούν οι εισφορές που έχουμε ήδη καταβάλλει ως “αχρεωστήτως καταβληθείσες”, μια και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας τους. Συμπληρωματικά, να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού τους με τυχόν οφειλές ή τυχόν αιτήσεις εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης.

          Υπενθυμίζουμε ότι για την ανωτέρω διεκδίκηση ψηφίζουμε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Ergasias_Koinonikis_Asfalisis_kai_Pronoias_ETAA_TSMEDE_Epistrofi_eisforon_Eidikis_Prosayxisis/

όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί 3.500 υπογραφές συναδέλφων που στηρίζουν το αίτημα μας.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών μας, καλούμε τα μέλη μας (καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο) να παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ (Παλ. Πατρών Γερμανού 3, πλ. Κλαυθμώνος), τη Δευτέρα 19/9 στις 15:00μμ, όπου το ΔΣ της Ένωσης μας θα πραγματοποιήσει παρέμβαση,  καλώντας την να κάνει αποδεκτό το αίτημά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.