Σωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές: Όχι στα σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ «ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Δ.Η.Σ.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,

ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΤ.ΥΠ.

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ), εκφράζει την αγανάκτηση των εργαζομένων διότι βρισκόμαστε και πάλι στο στόχαστρο για ένταξη στο λεγόμενο υπερταμείο-προθάλαμο ιδιωτικοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα στην Ε.Δ.Η.Σ. (Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών), στο πολυνομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα» της Τρόϊκας.

Είναι προκλητικό να επιχειρείται μέσω του υπερταμείου το ξεπούλημα του έργου και των υπηρεσιών του μοναδικού τεχνικού φορέα του Δημοσίου για τη Σχολική στέγη, τις υποδομές Υγείας, Δικαιοσύνης και άλλα δημόσια κτίρια. Είναι εξοργιστικό να θέλουν να βάλουν «πωλητήριο» στα ακίνητα το φορέα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία προορίζονται για ανέγερση Σχολείων, Νοσοκομείων, Δικαστηρίων και άλλων υποδομών Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς και τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. ΚΑΛΟΥΜΕ τις συλλογικές οργανώσεις και φορείς που εκπροσωπούν τους χρήστες των έργων και των υπηρεσιών μας, να στηρίξουν με κάθergazomenoi-ktiriakes-ipodomes2ε τρόπο τον αγώνα ενάντια στους παραπάνω σχεδιασμούς, γιατί προφανώς το έργο που παρέχουμε στη κοινωνία δεν μπορεί να ξεπουληθεί, ούτε να μετρηθεί με «κέρδη και ζημίες».

Σε αυτά τα πλαίσια η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

1. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 1 μμ. και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα Κόμματα στη ΒΟΥΛΗ στις 1.30 μμ.

2. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 1 μμ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

3. 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ σε συντονισμό με τους άλλους φορείς που εντάσσονται στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

3. Συνέχιση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ για λήψη αποφάσεων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών

σημαντικών φορέων του Δημοσίου όπως οι Κτιριακές υποδομές

Για το Δ.Σ. του Σωματείου

Αθήνα 23/09/2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.