Κάλεσμα για συντονισμό της δράσης των μηχανικών την Τρίτη 1/11/2016 στο ΤΕΕ στις 19:00 (Νίκης 4)

Βρισκόμαστε μόλις 2 μήνες πριν την οριστική κατάργηση του ασφαλιστικού φορέα των μηχανικών με την μορφή που γνωρίζαμε έως σήμερα. Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο (Ν.4387/16) από τις αρχές του 2017 το ΤΣΜΕΔΕ θα παραδώσει τα κλειδιά της λειτουργίας του στον ΕΦΚΑ (Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) στον οποίο θα υπαχθούν και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσα στην παράδοση-παραλαβή που θα γίνει είναι και  τα ατομικά στοιχεία για κάθε ασφαλισμένο.

Το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες συναδέλφους μηχανικούς (ανέργους, υποαπασχολούμενους, μπλοκάκηδες κλπ)  που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα καθημερινά είναι τα ΧΡΕΗ τους προς το ασφαλιστικό σύστημα.

Χρέη που έχουν συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στα εισοδήματα των μηχανικών που ζουν από την εργασία τους και που θα συνεχίζουν να συσσωρεύονται όσο η ανεργία, η υποαπασχόληση και οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας θα είναι μόνιμο καθεστώς. Τα χρέη αυτά έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους με σκανδαλώδη τρόπο καθώς οι σχετικές με αυτά υποχρεώσεις:

  • είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών οικονομικών τους δυνατοτήτων και σχεδιασμένες έτσι ώστε να τους εξολοθρεύσουν οικονομικά
  • εμφανώς δεν έχουν σχέση με την κοινωνική ασφάλιση, καθώς είτε διοχετεύονται στο μηχανισμό του χρέους, είτε κατευθύνονται υπέρ εργοδοτών, μεγαλοεργολάβων και κατασκευαστικών εταιρειών (PSI – Attica Bank)
  • διατηρούνται παρά το γεγονός ότι οι σχετικές ασφαλιστικές υπηρεσίες δεν παρέχονται σε οφειλέτες

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών απευθύνει κάλεσμα στους συλλογικούς φορείς των μηχανικών (τα σωματεία του κλάδου, τους επιστημονικούς συλλόγους κλπ) αλλά και σε όλους τους συναδέλφους που αγωνίζονται καθημερινά, σε ανοιχτό συντονισμό για τη δράση μας ώστε:

  • να διαγραφούν οι ασφαλιστικές οφειλές για τους συναδέλφους που είχαν & έχουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα και αδυνατούν πρώτα απ’ όλα να επιβιώσουν πόσο μάλλον να πληρώσουν και τις υπέρογκες εισφορές προς το ταμείο.
  • να καταργηθούν όλοι οι μηχανισμοί που παράγουν συνεχώς χρέη και να επιστραφούν τα καταβληθέντα. Τέτοιοι μηχανισμοί είναι π.χ. οι υπέρογκες προσαυξήσεις και οι ανατοκισμοί των προηγούμενων οφειλών που επιβάλλονται τιμωρητικά μόλις ο ασφαλισμένος αδυνατεί για κάποιο διάστημα να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές ή τις ρυθμισμένες οφειλές του, καθώς και η απώλεια ρυθμίσεων οφειλών για όσους αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις των διακανονισμών τους.
  • να επιστραφούν για τους μετά το 93 ασφαλισμένους όλες οι εισφορές της ειδικής προσαύξησης καθώς και οι εισφορές για υπηρεσίες που δεν προσφέρονται όπως αυτές υπέρ ΟΑΕΔ.
  • να μην εφαρμοστεί καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τόσο των προηγούμενων περιόδων (αναδρομικά από το 2011) όσο και των επόμενων περιόδων, αντίθετα να εφαρμοστεί μείωση των ήδη υπέρογκων εισφορών.
  • να αποτραπούν οι αντιασφαλιστικές προβλέψεις του Ν.4387/16 για μεγάλη περικοπή των συντάξεων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01-11-16 στις 19:00 στο κτίριο του ΤΕΕ, Νίκης 4, στον 1ο όροφο.

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.