Κατεδαφίζει αυθαίρετα στο Άλσος Φιλαδέλφειας ο Δήμος

της Αφροδίτης Τζιαντζή από την Εφημερίδα των Συντακτών
Κένταυρος - Ν. Φιλαδέλφεια
Το αναψυκτήριο του «Κενταύρου» έχει κριθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο | Αρχείο Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Πολιτών”

Στην κατεδάφιση του αυθαίρετου αναψυκτηρίου «Κένταυρος» στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας και στην απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών θα προχωρήσει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από την έφεση που είχε ασκήσει ενώπιον του ΣτΕ η προηγούμενη δημοτική αρχή. Η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής υπερασπίζεται τον ενιαίο δασικό χαρακτήρα του Άλσους, εν αναμονή της ανακοίνωσης της κρίσης του Σ.τ.Ε. μετά την προσφυγή Δήμου και 17 πολιτών κατά διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που εκχωρούν δασική έκταση για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ο Δήμος Φιλαδέλφειας έχει προσκαλέσει σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, της κατασκευαστικής ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. και της εταιρείας Dimand και του ΥΠΕΚΑ, με σκοπό -όπως σημειώνεται- «συζήτηση των τεχνικών θεμάτων που αφορούν την κατασκευή του γηπέδου, με στόχο την σύνθεση και υλοποίηση μιας κοινά αποδεκτής και εφικτής λύσης προς όφελος της πόλης και του Συλλόγου της ΑΕΚ».

Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου του Δήμου:

«Η προηγούμενη Δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος είχε ασκήσει έφεση, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με το αναψυκτήριο «Κένταυρος», που κείται εντός του Άλσους του Δήμου μας. Η εν λόγω έφεση επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη δικάσιμο της 01.04.2015, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν θα συμβεί.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος πρόκειται να παραιτηθεί από την εκδίκαση της  εφέσεως αυτής, καθώς οι αναφερόμενοι σε αυτήν νομικοί λόγοι βρίσκουν τη σημερινή δημοτική αρχή απολύτως αντίθετη. Ο Δήμος μας εμμένει και θα εμμένει στην ίδια, ξεκάθαρη άποψη που εξέφρασε και πρόσφατα ενώπιον του ΣτΕ με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής μας κατά της παραχώρησης μέρους του Άλσους και της κατάργησης του δασικού του χαρακτήρα: Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας είναι δασική και αναδασωτέα έκταση, προστατεύεται απολύτως από τις διατάξεις περί δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων και δεν είναι δυνατόν ούτε να πολεοδομείται, ούτε να μεταβάλλεται η χρήση του και ο προορισμός του, ούτε, πολύ περισσότερο, να καταργείται ή να αναιρείται στην πράξη και με οποιονδήποτε τρόπο ο δασικός του χαρακτήρας.

Ο Δήμος μας, συμμορφούμενος με την απόφαση του Διοικητικού πρωτοδικείου, πρόκειται να προχωρήσει στην κατεδάφιση του «Κενταύρου» και στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών εντός του Άλσους με στόχο την πλήρη εναρμόνιση όλων των κτισμάτων εντός του με τη δασική νομοθεσία».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.