Ιπτάμενα ταξί από το 2018 θα κυκλοφορήσει η Airbus

Τι θα λέγατε να πάρετε ένα ταξί και να …πετάξετε πάνω από την Ακρόπολη; Ίσως ακούγεται ως προϊόν ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όμως η Airbus θέλει να το κάνει μέρος της καθημερινότητας μας! Συγκεκριμένα, θέλει από το 2018 να ξεκινήσει να πετάει με το CityAirbus.

Αυτό επιβεβαίωσε ο αρχιμηχανικός του project, Marius Bebesel. Το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη πτήση τηρείται και μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί με επιτυψία όλα τα τεστ εδάφους, για το ηλεκτρικό σύστημα και την χρήση της προπέλας στον αέρα

Ιπτάμενα ταξί από το 2018 θα κυκλοφορήσει η Airbus

Το CityAirbus θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κάθετα χρησιμοποιώντας τέσσερις προπέλες ώθησης και θα μπορεί να μεταφέρει έως και 4 επιβάτες τη φορά σε μικρές διαδρομές κυρίως μέσα στον πυκνό αστικό ιστό με την πρόβλεψη να συνδέεται με μεγάλους συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια.

Είναι σχεδιασμένο για να οδηγείται από ειδικούς χειριστές όμως η εξέλιξη του περιλαμβάνει την μεταμόρφωση του σε ένα τελείως αυτόνομος όχημα όταν η τεχνολογία το επιτρέψει.

Το CityAirbus έχει στόχο να εκτελεί προκαθορισμένες διαδρομές μέσα στην πόλη με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 80 μίλια την ώρα. Η χρήση τους εκτιμάται ότι σταδιακά θα βοηθήσει στην μείωση του μποτιλιαρίσματος σε κεντρικά σημεία των πόλεων καθώς θα μπορεί να μοιράζεται με την καθιέρωση της λειτουργίας τους.

Το όχημα είναι 100% ηλεκτρικό και στο τέρμα κάθε διαδρομής θα υπάρχει και ένας σταθμός γρήγορης φόρτισης που θα το καθιστά σύντομα έτοιμο για την επόμενη του πτήση. Μελλοντικά σχεδιάζεται η μπαταρία να φορτίζεται αυτόματα σε αυτόνομα σημεία φόρτισης, πράγμα που θα κάνει το CityAirbus πλήρως αυτόνομο στο μέλλον.

πηγή: ypodomes.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.