Τέλος στην δωρεάν στάθμευση στους σταθμούς Μετρό Εθνικής Άμυνας και Δουκίσσης Πλακεντίας

Τέλος στη δωρεάν στάθμευση των οχημάτων στους χώρους πλησίον των σταθμών του Μετρό, Εθνική Άμυνα και Δουκίσσης Πλακεντίας ύστερα από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Αττικό Μετρό για τη μίσθωση των εκτάσεων, που ήταν αναξιοποίητες, σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για έκταση εμβαδού περίπου 6.400 τετραγωνικών μέτρων στο σταθμό Εθνική Άμυνα που διαθέτει συνολικά 200 θέσεις για πάρκινγκ. Ο χώρος είχε διαμορφωθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δεύτερη έκταση, εμβαδού 15.200 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει περίπου 500 θέσεις στάθμευσης.

Τέλος στην δωρεάν στάθμευση στους σταθμούς Μετρό Εθνικής Άμυνας και Δουκίσσης Πλακεντίας

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες διαμόρφωσης των χώρων εντός εξαμήνου πριν αυτοί λειτουργήσουν. Όσον αφορά τις προβλέψεις για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι θέλουν να κάνουν χρήση των δομών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η χρέωση των 4 ωρών δεν θα υπερβαίνει τα 2 ευρώ, ενώ η 12ωρη στάθμευση θα στοιχίζει 6 ευρώ. Αναφορικά με τις ώρες λειτουργίας θεωρείται δεδομένο πως οι χώροι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον τις ώρες λειτουργίας του μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Να υπενθυμίσουμε πως το περασμένο καλοκαίρι η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό και για έναν χώρο στάθμευσης 200 θέσεων πλησίον του σταθμού Χαλάνδρι. Ο μόνος ελεύθερος χώρος που έχει απομείνει είναι αυτός κοντά στον σταθμό Κατεχάκη. Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό λειτουργούν οι εξής οργανωμένοι χώροι στάθμευσης για το επιβατικό κοινό:

– Στο σταθμό Συγγρού-Φιξ λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.

– Στο σταθμό Χαλάνδρι λειτουργεί ελεγχόμενος υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

– Στο σταθμό Νομισματοκοπείο λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.

– Στο σταθμό Αγία Μαρίνα λειτουργεί ελεγχόμενος πολυώροφος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.

– Στο σταθμό Κεραμεικός.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.