Σχόλιο: Από τη στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχει ενιαίος προπτυχιακός κύκλος σπουδών και δεν έχει ορθώς εφαρμοστεί η συνθήκη της Μπολόνια, θα πρέπει όλες οι πανεπιστημιακές σχολές να αποδίδουν τίτλους τουλάχιστον ισότιμους με master τόσο όσον αφορά τα ακαδημαϊκά δικαιώματα (πχ τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής χωρίς προϋπόθεση κατοχής επιπλέον μεταπτυχιακού τίτλου, εφόσον αυτό δεν απαιτείται και για τους κατόχους master), όσο και τα επαγγελματικά (μοριοδοτήσεις κλπ)
Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές, εφόσον περάσει διάταξη που μελετά το υπουργείο Παιδείας. Η διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, σύμφωνα με Τα Νέα.
Για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας, να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών.
Πηγή: Αυγή
Pingback: Για την ουσιαστική αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του Πολιτικού Μηχανικού | ΤΟΜΗ - ΑΔΜ
Pingback: Για την ουσιαστική αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του Πολιτικού Μηχανικού | Εγκέλαδος Πολιτικών Μηχανικών